Spiselige ville planter & hvor å identifisere dem.

February 6

Spiselige ville planter & hvor å identifisere dem.

Spiselige ville planter er av interesse for mange, selv om de ikke skjønner det. Ifølge ekspert forager Samuel Thayer er beite det eldste yrket i verden. Bare nylig har vårt samfunn kommer til å vite av spiselige planter utenfor dagligvarebutikk hyllene, men det er fortsatt en hel verden der ute og mye i denne verden er spiselig. Enten du er interessert for på ren livsglede av landet, er øke ernæring eller redusere dagligvare bill, her de viktigste typene vill edibles og tips for å identifisere dem.

Identifikasjon

Alle har hva ekspert forager Samuel Thayer kaller "search bilde" eller en lagret minnet banken foreninger som hjelpe oss gjenkjenner bestemte egenskaper ville planter etter at vi har funnet dem tidligere. Det viktigste å huske når identifisere spiselige planter er at du må være 100 prosent på at anlegget du er om å spise er virkelig anlegget du tror det er, og at delen av anlegget skal du spise er kjent for å være spiselig. Alltid identifisere en plante ved flere kjennetegn som noen uspiselige planter kan dele en karakteristisk. Ikke ta denne saken lett. Spiselige planter er funnet i alle deler av verden og kommer inn i sesongen på alle forskjellige tider, så det er først nødvendig for å bli kjent med halsen av skogen ved å studere en lokal anlegget guidebok og om mulig å lære fra de kjent med beite i området. Les også hva planter i ditt område er ikke spiselig. Med praksis, vil du kunne trygt identifisere deilig planter.

Greener

Spiselige løvrike deler av planter kan ofte spises. De er høye på vitaminer, mineraler, fiber og protein. Siste veksten er alltid best når plukke greener fordi de er mer fordøyelig og flavorful denne måten. De er best spist fersk, og avhengig av hva anlegget de kommer fra, greenene kan spises rå; noen kan kreve dampende eller koke for å nytes. Eksempler ville purre greener, smilax greener, brennesle greener eller marsh marigold greener.

Skudd og stilker

Ung, myk stilkene av planter kjent som skyter eller stilker enn kan spises er mange. Asparges er bare dyrket skyte. Skudd og stilkene er tatt på våren og forsommeren. Noen eksempler på vill skudd er visse typer fern fiddleheads (også kalt asparges i enkelte områder), Wapato blomst skyte stengel, smilax skudd, brennesle skudd, sumac skudd, burdock lager og evening primrose skudd.

Underjordiske grønnsaker

Underjordiske anlegg organer som røttene, knoller, pærer og rotstokker gir flere kalorier enn grønn eller skudd. De er gode i supper og stuinger eller alene. Høsting dem krever gå under jorden, og derfor mer arbeid enn en bær. Spader og trowels pinner må ofte brukes til å nøye pakke dem ut. Eksempler er cattail rotstokker, vill purre pærer, våren skjønnhet rot, Hopniss tuber, pastinakk og thistle rot.

Frukt og bær

Bær er kanskje en av de mest underholdende vill edibles å høste på grunn av deres fet, søt og sur smak, lyse farger og lettere høstingen prosessen. Bærplukking kan være en meditativ tidsfordriv. Syltetøy, gelé, saft og paier er bare noen av elementene som kan gjøres fra bær. Det er mange giftige bær som kan ligne spiselig enere, og ekstrem forsiktighet må alltid brukes. Blåbær, serviceberries, chokecherries, pin kirsebær, høy-bush og lav-bush tyttebær, thimbleberries og røde og blå huckleberries er bare noen få. Regionale guidebøker dekker bærplukking. Hvis din område har slik en bok, se på det.

Frø og korn

Små frøene av urteaktige planter kan høstes i de fleste tilfeller av banket anlegget over en bøtte for å samle dem eller fjerne dem manuelt. I mange tilfeller må chaff eller casing ætt fjernes for å spise frø. Avhengig av tetthet og styrke chaff må frøene ristet eller gned. Noen frø og korn er frest i mel eller spist hele og rå. Eksempler inkluderer villris, milkweed pods og bønner.

Nøtter

Nøtter inneholder noen av de høyeste mengder proteiner i vill edibles og er lettest å lagre, men det kan være vanskelig å få til kjøttet uten Nøtteknekkeren. De kan plukkes fra et tre, men oftere enn ikke er det vanlig å plukke dem opp rett opp fra bakken. Eikenøtter, kastanjer, butternuts, valnøtter og hasselnøtter kan alle finnes i naturen.