Hvordan å lære om oppdrift

November 20

Hvordan å lære om oppdrift

Oppdrift er et naturfenomen i fysikk som gjør flytende produsere en oppover kraft i motsatt retning av vekten av et objekt. Studenter kan vite at objekter kan flyte i vann, men de ofte ikke forstår vitenskapen bak dette.

For å gi en lærerik erfaring når det gjelder undervisning oppdrift, må du tydelig formidle betydningen av tyngdekraften. Gravitasjon styrker objekter til bakken, men væske føre objekter med mindre tetthet å stige til overflaten. Demonstrere dette ved hjelp av noen vanlige husholdningsartikler for å vise nøyaktig hvordan tyngdekraft og oppdrift arbeide sammen for å gjøre et objekt flyte.

Instruksjoner

• Fylle en bolle med vann. Hvis du har en stor folkemengde å lære, kan du bruke et klart glass i stedet for enkel visning.

• Slippe et egg i vannet og se det synker til bunnen av bollen. Forklar dine seere at egget er tyngre enn vann. Tyngre tetthet forårsaker tyngdekraften å skyve egget til bunnen.

• Legge til 1 tsp. salt vann. Fortelle seerne se egg nøye når du begynner å legge salt vann.

• Fortsett å legge til salt, 1 tsp. om gangen, inntil du og brukerne begynner å se egg bunnfisk fra.

• Forklar at å legge salt å vannet øker tettheten av væsken salt viser fra en solid til en væske når det oppløses i vann. Tillegg av salt endrer tettheten av væsken og styrker egg til overflaten med hver ekstra teskje salt.

• Oppfordre seerne å finne, og foreslår andre vanlige husholdningsartikler som er vannavstøtende legge til sine egne bolle med vann. Få dem teste oppdriften i hvert objekt ved å tillate dem å legge til en teskje samtidig i vannet. La dem posten vekten av hvert objekt og hvor mange ts salt det tok før objektet nådde overflaten av vannet.

• Tillat seerne å lage et linjediagram dataene, plotting vekten av hvert objekt på bunnen x-aksen i diagrammet og antall ts salt det tok for å få tilsvarende objekt å flyte på overflaten av vannet på y-aksen. Det bør være en synlig sammenheng mellom data, viser et høyere antall ts salt nødvendig for objekter med høyere vekter.

• Har seerne skrive en konklusjon for eksperimentet deres på oppdrift. Deres konklusjon bør staten at tyngre elementer krever en større mengde salt for å øke tettheten av væsken for å trykke objektet opp til overflaten.

Tips og advarsler

  • Vær forsiktig med å velge objekter å teste for oppdrift, som vann og salt kan skade delikat eller sensitive elementer.