Råd om Spaying en katt

July 18

Spaying er et kirurgisk inngrep som utføres av en kirurg å fjerne egglederne, eggstokkene og livmoren av en kvinnelig katt. Resultatet er en katt stand til avl. Denne prosedyren gir fordeler til både deg som eier, og din katten. I tillegg unngå uønsket graviditet, en kvinnelig katten det er spayed er mindre sannsynlighet for å utvikle brystkreft og vil være uten risiko for å utvikle eggstokkreft og livmorkreft. Du vil finne at hun vil være roligere etter kirurgi og atferd tilknyttet estrus (varme), som urin sprøyting og yowling, vil bli eliminert.

Preoperativ

Katter kan bli spayed som unge som 8 uker, og ofte dette er alderen som tilfluktsrom vil spay kattunger. Noen veterinærer foretrekker å operere på en katt når hun er eldre, så hennes urinveisinfeksjon er fullt utviklet og vevet er større og enklere å manipulere. American Society for det forhindrer av grusomheten å dyrene (ASPCA) anbefaler for å spay en katt før 6 måneders alder å stoppe urin sprøyting atferd før den starter og forhindre graviditet. I motsetning til hundene, en kvinner katten kan bli spayed i varme, men hun blir utsatt for økt blodtap som følge av engorged vev og større blodkar. Ekstra kirurgi tid og omsorg vil følge av spaying en kvinner inne heten, og en veterinær kan belaste en ekstra avgift. Snakke med din veterinarian å bestemme den beste alder og tid for din katten å bli spayed.

Din veterinarian gir deg pre-operative retninger, men generelt, en katt skal ikke spise kvelden før operasjonen. Hun kan fremdeles drikk vann.

Ofte, vil det være en mulighet til å kjøre en pre bedøvende profil på din katten å bekrefte at kroppen kan håndtere anestesi. Denne blodprøver kontrollerer leveren og nyre funksjoner, samt blod clotting system, kronisk sykdom og generell helse. Dette anbefales å bekrefte din katten ikke vil ha problemer på grunn av bedøvelsen.

Post-operativ

Etter operasjonen, din katten vil komme i veterinær kontor og vil være tilgjengelig for henting samme dag eller neste dag, avhengig av det klinikk policyer. En gang din katten hjem, begrense sin aktivitet tillate henne å gjenopprette. Begrense tilgangen til trapper og høye steder i 24 timer. De fleste katter vil automatisk selv begrense deres aktivitetsnivå, imidlertid; Kontroller også at det å spille ikke er oppmuntret.

Spay innsnitt er stengt i flere lag: magemusklene, vevet under huden og huden selv. Huden sydd igjen med eksterne huden masker eller interne begravet masker, som oppløses. Hvis eksterne huden masker ble brukt, må en oppfølging besøk fjerne masker være planlagt 7 til 10 dager etter operasjonen. Du kan merke noen firmaet hevelse uten noen flytende avløp eller blødning rundt såret området. Dette er din kattøye naturlig reaksjon på interne suturer løser seg i 3 til 4 uker. Men alltid sjekke med våre veterinarian hvis du har spørsmål eller hvis noe virker utenom vanlige. Sjekk innsnitt daglig for å bekrefte din katten er healing riktig. Ringe din veterinarian umiddelbart hvis du oppdager en appetittløshet, nektet å drikke vann for mer enn en dag, brekninger, gagging, diaré, feber og drenering, hevelse, rødhet eller betennelse på snittet.