Hvordan bygge selvtilliten etter en verbalt fornærmende forholdet

June 9

Når du har vært i en verbalt fornærmende forholdet, ende du ofte opp "eie" noen av mentale bilder og ideer som du ble fortalt om deg selv av partneren. Disse tankene kan begynne å synke i og påvirker din dagligdagse oppførsel; Derfor er det viktig å gjøre noen Self-analyse for å skille sannhet fra løgn og dine tanker fra partnerens tanker. Healing tar tid, øvelse og tålmodighet.

Instruksjoner

Journalføring

En journal er en sikker måte å utforske dine følelser.

Prøv gratis association skrive først, skrive hva som kommer til ditt sinn. Fritt skriver, og ikke sensurere dine tanker eller bekymre deg om ting som tegnsetting eller grammatikk. Du er brukt selv av tanker i hodet i den sikreste steder.

• Vise bestemte tanker du har om ditt forhold. Grave dypt inn i nyansene og kilder til disse tankene av stille ledende spørsmål. Som et eksempel, kan du ofte finne deg selv å tenke, "Jeg var så dum for alltid dating ham." Du kan spørre deg selv og svare på spørsmål som "hvorfor jeg starte dating ham, og det ærlig tiltrakk meg til ham først?" «Når begynte jeg å se ham endre?» «Hvor kommer dette ordet 'dum' fra og hvorfor er jeg bruke det på meg?»

Poenget med denne øvelsen er å få bevissthet og forståelse av de fornærmende tankene som er nå del av din tanke-prosess, å skille hva som er sannhet fra det er en løgn og gjenvinne kontroll over ditt sinn.

• Skriv ned alle din frykt. Finne de som gir deg mest angst, og tillater deg å utforske røttene av disse frykt. Analysere dem ved å fortsette å spørre deg selv: "Hvis det skjer, eller er sant, så hva?" Her er hva dette kan se ut:

"Ingen vil noensinne date meg." Så hva? "Da jeg vil aldri gift." Så hva? "Så jeg vil være enkelt alltid." Så hva? "Så jeg vil se vennene mine lever lykkelig med deres familier." Så hva? "Så alle vil synes synd på meg og invitere meg til hendelser ut av skyld. Og så videre.

Det interessante tingen om frykt er at jo mindre vi anerkjenner dem, mer kontrollen de har over oss. Tillat deg selv å undersøke din frykt, og du vil gjenvinne kontroll.

Gjenoppbygge sunne relasjoner

Sunne relasjoner er mulig.

Tenk på personer i livet ditt som tilbyr du støtte. Du må ha en ærlig samtale med disse menneskene og diskuterer hendelser for fornærmende forholdet. Kanskje ble ditt forhold til denne venn eller familiemedlem skadet av ditt forhold med din ex også. La denne personen til å uttrykke sine følelser som du uttrykke din.

• Finne en terapeut som forstår hva slags verbale overgrep og tillater deg å uttrykke deg klart og grundig. God terapeuter vil spørre deg ledende spørsmål, vil ikke dømme deg, vil fokusere på deg og dine behov og vil hjelpe deg å løse dine egne problemer i stedet for å bare gi råd.

• Være ærlig om fortid misbruke med betydelige fremtidige forbindelser også. Gjøre det i din egen tid og bare hvis du føle deg trygg og kontrollen. Som du vokser nærmere mennesker, dette vil hjelpe dem til å forstå deg dypere og vil kaste lys over noen av din frykt og usikkerhet. Spesielt når du har et sunt intime forhold i fremtiden, hjelpe å være ærlig om din fortid skille frykt fra realiteter.

Fokusere på sannheten

Fremfor alt, Lær å skille sannhet fra løgn.

Kuttet alle bånd med personene som har misbrukt du. Du fortjener ikke å omgi deg med noen som er skadelig for du, ligger du eller stadig bringer deg ned.

• Møte alle løgnene som kan krype opp i hodet med en sannhet. Når du tenker, "Jeg er en lat slask," Fortell deg selv, "Nei, jeg er hardt arbeidende og flittige."

• Har klarert confidants fortelle deg gjentatte ganger hva din gode kvaliteter er.

• Aktiviteter som gjør at du føler din beste---utarbeider, deltar i idrett eller hobbyer, frivillig, besøke gamle venner eller gjør arbeid rundt i huset.

Tips og advarsler

  • Denne artikkelen er ikke ment å erstatte veiledning fra en profesjonell terapeut.