Tips om en romanse bok

September 6

Romance romaner er en av de mest populære formene for fiksjon i dag står for ca 55 prosent av pocketbok salg. Romantikk inneholder sjangere i nesten alle sjangre av fiksjon, fra fantasy til spenning til realistisk, har romantikk fått et bredt publikum blant leserne. God romaner appellere til så mange lesere fordi de senter rundt en historie som alle kan identifisere seg med: Søk etter romantikk og meningsfylt forhold. Kunsten å skrive romantikk er en ferdighet som inneholder mange elementer av historiefortelling og skriving.

Skrive en romanse

Det kan virke innlysende, men hvis du skal skrive en romanse romanen, må du kontrollere at det du skriver er romantikk og ikke noen andre genre. Romantikk bøker kan inneholde en rekke elementer, men det eneste de har felles er at sentrale historien fokuserer på forholdet mellom helten og heltinnen og deres vei mot kjærlighet. Hvis viktigste historien om boken ikke er historien om kjærlighet, skrive ikke du en romanse. Nesten alle romantikk bøker har også happy avslutninger. Hvis din helt og heltinnen ikke ender opp sammen, så har du en hard tid å selge i adresseboken som en romanse.

Unngå stereotypier

Det er mange stereotypier og klisjeer som du bør prøve å unngå når du skriver at romantikk. Helten kan være sterk, apparat og ufullkommen; mange kvinner er tiltrukket av «bad boys», og det er OK for helten å innlemme noen av disse elementene. Men han bør ikke være så ille at leseren starter tenkning din heltinne er en idiot for å være med ham. Han burde ha nok forsonende kvaliteter som det gir mening for henne å være med ham, og leseren bør håper for dem å komme sammen.

En klisjé er dumme, hjelpeløs heltinnen, og dette er en annen stereotypi du bør unngå. Din heltinne kan være dum til tider, og hun kan misforstår heltens signaler eller bli forvirret om hvordan hun føler. Men hun bør aldri være så dum at leseren stopper identifisere med henne. Hennes feil bør gi mening, og hennes motivasjon bør være virkelig nok at leserne kan forestille føler på samme måte i sin situasjon.

Følg utgiverens regler

De generelle fiction kan rekke i lengde, ordforråd og konvensjoner. Romantikk utgivere, er imidlertid ofte svært strenge på hvilke former for romantikk de publiserer. Noen utgivere krever en bestemt lengde for romaner; andre har regler om ord som ikke kan brukes i romaner eller konvensjoner som må følges. I tillegg finnes det mange sjangere av romantikk, og ulike utgivere aksepterer ulike sjangere. For eksempel publiserer Harlequin paranormal romance i forlaget Nocturne biter, historiske romantikk i forlaget Harlequin historiske og små-voksen romantikk under Harlequin Teen. Medaljong trykk publiserer paranormale/fantasy romantikk, moderne romantikk, romantisk spenning og historiske romanse. Du bør forstå standard konvensjoner romantikk sjangere og vet hva du prøver å skrive. Du kan innlemme flere sjangere i en roman (for eksempel kan du skrive en paranormal romanse med spenning elementer), men før du endrer konvensjoner, må du vite hva utgivere og lesere vanligvis forventer i sjangeren.

Skrive god fiksjon

Selvfølge at romance er en form av fiksjon, og så, i tillegg til følgende konvensjoner romantikk sjangere, bør du følge reglene for god fiksjon. Historien skal ha sterke tegn med realistiske motivasjon, en innstilling som er interessant og detaljert og et interessant plot med en overraskende vri som skiller din historie. Tegn skal virke virkelige, ikke stereotype; de gode gutta bør ha feil, og skurkene bør ha forløsende kvaliteter. Tomten din bør drives av følelsesmessig konflikt. Eksterne konflikt (som en killer eller en orkan) kan være viktig for historien, men hovedhistorien bør være følelsesmessig konflikt som til slutt bringer helt og heltinne sammen.