Hvordan påvirker jord PH vann?

August 19

Sur g. alkaliske

Når jord og vann møtes, Surhet nivåene samhandle og kombineres for å påvirke både. Til slutt, vannet renner bort og jord tar en litt annen syreholdig innhold. Surheten i jorda er svært viktig, siden hvordan surt eller alkalisk en jord styrer hva slags planter kan vokse det og hvor lett røtter kan trekke ut nødvendige næringsstoffer å overleve. I både vann og jord målt Surhet etter pH-skalaen, en negativ logaritmisk skala der verdier øke ganger ti per hele tall forhøye eller nedgang. Midten av skalaen er 7, der pH-nivået er nøytral (som rent vann). Høyere pH-verdier angir alkalitet og lavere nivåer angir surhet.

PH-nivået er naturlig endret av møter med andre materialer. I møter mellom vann og jord er jord vanligvis den mest endret av to, mens vann har en tendens til å holde samme eller renses sitt møte, nærmer seg en nøytral pH-nivå.

Interaksjon med jord

Når vanndamp kildeskjemaene i skyene og flytter til sin nedbør fase, kombinerer det med mange forskjellige partikler som flyter i atmosfæren. Noen av disse partiklene har liten betydning for regn, mens andre kan justere egenskapene kjemiske litt. Visse surt partikler kan kombinere med vann og gi den et lavere totale pH-nivå. Når dette vannet faller som regn, oppstår det andre stoffer, spesielt jord det til slutt trickles ned til.

Jorden har naturlig mineraler som er alkalisk i naturen, spor av kalkstein og andre typer rock som har lignende egenskaper. Når syre partikler av fallende vann møte disse mineralene, oppstår det en kjemisk reaksjon som nøytraliserer surheten i vannet, men også nøytraliserer mineraler. Dette øker surheten i jorda, men nivåer vannet hovedsakelig nøytrale i syreholdig innhold som gjør vei ned til vannet tabellen.

Kraftig regn

I områder som opplever kraftig regn, vann tendens til å vaske bort alkaliske element eller nøytralisere dem. med kjemiske reaksjoner. I dette tilfellet hvis mye surt vann faller i jorden, kan det ikke miste alle sine surt kvaliteter og bidra til et lavere totale pH nivå av nærliggende vannforsyning. Men mest syreholdig elementer i vann er nøytralisert av møter med grunnfjellet i jord kan ikke håndtere dem.