Hva er forskjellen mellom kjemi & AP kjemi?

May 5

Hva er forskjellen mellom kjemi & AP kjemi?

Avanserte plassering kjemi kurs er utformet for å dekke det samme materialet som innledende college kurs, slik de pleier å være mer grundige og krevende enn den tilsvarende videregående kurset. Begge inkluderer noen laboratoriearbeid, men AP klassen fokuserer på kvantitative arbeid i større grad. Forskjellen i vekt og type og dybden av temaene også er tydelig.

Grunnleggende

Den viktigste forskjellen mellom en kjemi klasse og den avanserte plassering er sistnevnte vil telle for college kreditt hvis du gjøre det bra på testen. De fleste universiteter heller ikke gir kreditt for studenter som scorer en 1 eller 2 på AP eksamen, så du trenger å score en 3 eller over i for AP kreditt telle med college. Videregående skole kjemi klassen teller ikke for college kreditt og generelt være lettere, så hvis du er bekymret for å bli en bestemt karakter, det kan være en bedre klasse til å ta.

AP klasse materiale

AP kjemi klassen vil gå mer i detalj på mange av emnene i kjemi. Du vil lære noen av grunnleggende av Atom-strukturen og hvordan du bruker prinsippene i molekylær struktur, intermolekylære interaksjoner og kjemisk binding. Du lærer om saken, termodynamikk og kinetics reaksjoner, og elektrokjemi. Også dekket vil være beskrivende kjemi, dekker spesifikke fakta som periodisk trender og produkter av visse typer reaksjoner. AP kjemi kurset er beregnet på tas etter et introduksjonskurs i videregående skole kjemi, selv om mange høyskoler tilbyr studenter et valg mellom tradisjonelle high school kjemi og AP kurs.

General kursmateriell

Områder dekket i et ikke-AP kurs kan variere noe avhengig av skoledistriktet. Vanligvis plasseres mindre vekt på beregninger og matematiske formuleringer. Færre emner dekkes, og hvert emne vises mindre detaljert og på en mer grunnleggende nivå. Beskrivende kjemi og statene saken er vanligvis større vekt på ikke-AP kurs, sammen med noen av grunnleggende molekylær struktur, som Lewis dot strukturer.

Laboratoriearbeid

Både AP og ikke-AP kurs inkluderer noen laboratoriearbeid. Laboratoriearbeid i en AP-kurset er ment å være tilsvarende slags laboratoriearbeid student ville utføre i sin første års generelle kjemi klasse i college. Det er også forventet kandidatene vil lære å tolke data og bruke den i beregninger. En ikke-AP kurs vil ikke understreke disse områdene til samme grad; det vil vanligvis fokusere mer på eksperimenter illustrerer grunnleggende prinsipper, men ikke krever studentene til å tolke og slutninger basert på data.