Når kan du finne ut kjønnet på babyen?

June 30

Enten for nysgjerrighet eller planlegging, finne mange par ut kjønnet på babyen under graviditet. En av de første tingene et par ofte spør er, "kan du fortelle oss kjønn på babyen? Når vi finner ut?" Det er flere måter dette kan gjøres. To metoder utsatt svangerskapet og brukes bare når et problem er mistenkt. Den tredje metoden er den vanligste og er generelt trygt for alle involverte.

Chorion Villus prøvetaking

Chorion villus prøvetaking gjøres mellom 8 og 13 uker av svangerskapet. Det er reservert for høy-risiko svangerskap der genetiske misdannelser er svært mistenkt. Kjønn på babyen rapporteres med testresultatene. Dette er de tidligste sex kan bestemmes.

Amniocentesis

Amniocentesis er mer vanlig enn chorion villus prøvetaking og kan gjøres så tidlig som 9 uker, selv om det er oftest gjort senere i svangerskapet. Kjønn på babyen rapporteres med testresultatene.

Ultralyd

Ultralyd er mest vanlig å avgjøre kjønnet på babyen. Mens sex kan sees så tidlig som 16 uker, er det vanligvis gjort under fosterets undersøkelsen, eksamen gjort mellom 18 og 22 uker.

Tradisjoner

Tradisjonen har forsynt adskillige metoder for å bestemme barnets kjønn på noe punkt i svangerskapet, selv om disse metodene er unøyaktig. Hjertefrekvens bestemmes av fetal alder og aktivitet. Urin farge bestemmes av diett. Hvordan mor bærer bestemmes av mors anatomi, der barnet ønsker å ligge og antall svangerskap mor har hatt. Morgenkvalme varierer fra svangerskap til graviditet og viser ingen trend samkjøre med kjønn på babyen.

Betraktninger

Chorion villus prøvetaking og amniocentesis er invasiv prosedyrer som setter svangerskapet risiko for spontanabort. De bør aldri gjøres mindre absolutt nødvendig. Ultralyd følger retningslinjene eksponering ALARA, så lavt som mulig, og aldri burde ha gjort for formålet å sjekke kjønnet på babyen.

Feil

Chorion villus prøvetaking og amniocentesis har en svært lav sjanse for feil. Ultralyd har en høyere sjanse for feil faktorene som fosterstilling og alder. Det bør aldri brukes for definitiv bekreftelse av kjønnet på fosteret.