Hvordan få en jevnere lyd på en saksofon

February 13

Hvordan få en jevnere lyd på en saksofon

Saksofon er oftest assosiert med jazz, og en av de viktigste ferdighetene en jazz spiller kan ha muligheten til å produsere en jevn lyd som kan blandes godt med andre instrumenter, minst inntil det er tid for en solo. I alle genre, vil en honking, oppsvulmet eller out-of-tune sax skille seg ut og ødelegge musikk. Det finnes flere grunnleggende øvelser du kan øve over tid som vil tillate deg å utvikle en glatt, hyggelig tone.

Instruksjoner

• Spill med en tynn reed, men hvis du er nybegynner, du må starte med en tykkere siv å bli vant til å spille. Kontroller at munnstykket er godt balansert før du spiller. Unngå flavored siv hvis mulig, da disse siv ofte svakere og bryte lett.

• Øv spille lang notater. Begynn å spille med B, dette notatet er nærmest midten av området ditt. Hold det langt notat som fast og så lenge som mulig uten å ta en pust. Gjenta dette med neste lapp opp kromatisk og fortsette oppover. Gå tilbake til merknaden nedenfor B gjenta ned kromatisk skalaen.

• Øv spille lang notater i samme rekkefølge som før, unntatt med dynamikk. Stille spille den første notatet, gradvis øke volumet, og deretter redusere volumet igjen. Hold tuning i tankene som du gjør det, som notater kan gå flat som du får høyere.

• Praksis legato tonguing og åttende notater. Starter notatet rent og artikulere hvert notat lett. Overgang fra åttende notater til hele sedler. Gjør dette med hvert notat i kromatisk skala.

• Snakke utydelig ulike notater mellom oktaver. Fokusere på å spille i harmoni. Praktisere dine overganger fra en oktav til en annen.

Tips og advarsler

  • Husk på at høyere pitched toner er lettere å mestre enn lav de.