Bruk av metalloider i bransjen

December 11

Bruk av metalloider i bransjen

Metalloider er en spesiell type element egenskaper metaller og ikke-metaller. En metalloid kan for eksempel utføre elektrisitet som metall, men også isolerer mot varme som en nonmetal. Metalloid grupper har ulike sett med elementer, for eksempel silisium, boron, arsen og antimon, og deres forskjellige egenskaper tillate bransjer til å bruke dem for flere formål. Resultatet blitt metalloider viktig for mange industrielle applikasjoner.

Halvleder

Kanskje er den viktigste rolle metalloider spille i moderne industri som halvledere. Både metalloider silisium og germanium har nyttig semiconducting egenskaper, som betyr de lar strømmen av elektrisitet gjennom dem, men i en kontrollert og kontrollert måte. Halvledere har blitt en viktig del av moderne liv på grunn av deres betydning i elektronikk. Halvledere, spesielt silisium, finne veien i radioer, datamaskiner, TVer, telefoner og egentlig alle stykke maskineri med datamaskinen sjetonger.

Glass

Styrke, letthet og isolerende egenskaper av noen metalloider har ført til deres bruk i mange typer spesialitet briller. Luftfart ingeniører bruker boron glass for plass kapsler og andre deler av romfartøy. Kanskje mest vanligvis brukte versjon av denne metalloid glass kommer i boron-silisium glass retter solgte under navn som Pyrex. Disse klart er sterk og knuse-motstandsdyktig og kokker kan isolere varm mat inni retter uten bekymringsfull om brenning hendene som med metall retter. Forskere og andre industrien forskere bruker boron silikat glass for test-rør, begre og andre viktige shatterproof Glassbeholdere.

Branntetting

Isolerende egenskaper for metalloider gjort dem nyttige i en rekke varme-kontrollere situasjoner, for eksempel branntetting. Spesielt bruker produsenter antimon i en rekke branntetting produkter. De bruker antimon for å lage sammensatte antimontrioksid, som er en flammen-motstandsdyktig forbindelse som kan brukes enkelt på en rekke produkter. Antimon gjør bilseter, klær og mange andre produkter flammesikkert.

Plantevernmidler

Metalloid arsen er giftige for et bredt spekter av organismer, og som sådan har ofte hatt en rolle i industrielle plantevernmidler. Arsen er giftige for mennesker også, arsen har sett en mindre framtredende rolle i dette feltet, men det fortsatt ser betydelig bruk. Folk kan bruke arsen som en plantevernmidler for jordbruket samt for urbane og hjem skadedyrbekjempelse.