Hva suger fisk å rengjøre Koi dammer?

July 20

Hva suger fisk å rengjøre Koi dammer?

Utendørs dammer som ofte har koi (Cyprinus carpio), en større slektning av gullfisk. Dessverre, utendørs dammer også ofte har alger, og ingen algene-spising fisken kan gjøre alle dammen vedlikehold for deg. Du må utføre vann endre og bruke en dam filter til å kontrollere fosfater og nitrogenholdige forbindelser. I beste fall kan algene-spising fisken hjelpe deg å holde på toppen av alger. Og selv da, mange arter forfremmet til å spise algene eller rengjøre en dam til tvilsomme tillegg til en koi pond. Noen gjøre anstendig algene spisested, men til slutt, det er ditt ansvar å holde en koi pond ren, ikke en fisks.

Dammen og Sucker omsorg

Husk på at hvis du legger til en sucker fisk å hjelpe kontroll alger i koi tjern, det må ekstra mat. Høyst pet butikker selger tilberedt mat for algene spisested. Disse består vanligvis av synker wafere eller pellets, rik på grønnsaker. Også suger fisk bare spise algene på overflater, og vil ikke ha noen effekt på frittflytende alger, kalles "ertesuppe" vann. I tillegg vil de fleste sucker fisk ikke spise fiskeavfall eller rusk, så du må fortsatt holde på vann endre og andre vedlikehold for å holde dammen sunn.

Sugemaller

Pleco (Hypostomus plecostomus) ofte får solgt for sin evne til å ete alger. De kan forårsake problemer i akvarier, siden pet butikk ofte selger dem på flere inches i lengde til intetanende amatører, som ikke innser disse steinbit kan vokse til flere fot lang. Mens de spiser alger og vanligvis ikke angripe koi, gjør de en dårlig tillegg til en koi pond. Først kommer sugemaller fra tropiske farvann. De fleste overleve ikke i kaldere temperatur av et koi tjern. I tillegg tropisk fisk som sugemaller og tempererte fisk kommer fra svært forskjellige farvann i naturen. Dette gir dem mot sykdommer som kan drepe hverandre. Så kan sugemaller bære sykdom som kan skade koi og vice versa. Noen koi amatører har rapportert suksess med sugemaller, men forslaget for å bruke en som en algene spisested er en gamble i beste fall.

Florida Flagfish

Florida-flagfish (Jordanella floridae) er en av de få opprinnelige amerikanske fisk som i akvariehandelen. Den tåler kulde godt nok kan overleve overvintrer i koi dammer. Disse fiskene også bite på alger. Spesielt spiser de håret algene, som de fleste algene-spisested ignorere. Men har de noen kompatibilitetsproblemer med koi. Flagfish kan bli aggressive noen ganger og kanskje slåss med mindre koi. Dessuten koi kan bli betydelig større enn flagfish, og voksen koi kan snack på dem.

Kinesisk Sailfin grønnskolling

Kinesisk sailfin grønnskolling (Myxocyprinus asiaticus), også kalt høy fin hai og bundede hai, er sannsynligvis det beste valget for en algene-spisested i en koi pond. Disse artene kommer fra tempererte regioner i Kina. Faktisk, denne arten er kritisk truet i naturen, men oppdrettsanlegg produserer dem lovlig for akvariet/dammen handel. De spiser både liten dyrene like krepsdyr og bla på alger. Men arbeide de bare i den største av koi dammer, siden disse fisk kan vokse til en voksen størrelse 3 fot.