Hvordan påvirker havstrømmer innlandet været?

October 11

Effekten havet strømmer har været var ikke vurdert til 1960. Informasjon gleaned fra leire langs havbunnen, kombinert med komplekse modeller, begynte å gi forskerne en bedre ide om hvordan havstrømmer og vær samhandle med hverandre.

Havstrømmer

En havstrømmene er vannstrømmen rundt havet. Retningen og styrken av strøm blir påvirket av havet konturer, fjæra konfigurasjoner og samhandling med andre strøm. Overflaten strømmer kan påvirkes av vind, solenergi oppvarming, gravitasjon og tidevann. Dypt vann strøm, som står for mesteparten av vannet på jorden, er mye kaldere og kan påvirkes av saltholdighet.

Vannet tetthet

Air kan variere i temperaturen i en enkelt dag eller aften sesongmessig. Men siden vann er så mye tettere enn luft og tar så lang tid for å endre temperatur, kan det ha mye mer av en modererende effekt på landet rundt, motvirke de store variasjonene vanligvis tilstede.

Varmt og kaldt vær strømninger

Som strømmer bære varmt vann i kaldere regioner, varmen fra vannet inn atmosfæren og skaper varmere, rainier vær. Disse kalles varme havstrømmer, men det er også kalde strømninger som tillater kaldere vann å strømme inn i varmere områder og redusere sjansen for nedbør. Golfstrømmen er en av de mer kjente havstrømmene. Det bringer vann fra Mexicogulfen langs østkysten av USA og til Nord-Atlanteren. Dette bringer mildere og rainier vær til Storbritannia enn nordlige breddegrad foreslår normalt.

Innlandet temperaturer

Temperaturer langs kysten kan være annerledes enn temperaturen flere miles innlandet. Mange steder er det kjøligere på dagtid men varmere i løpet av natten. Siden bare områder nær havet vil oppleve nedfallsfrukt fra strømninger, er du færre sikkert å erfaring effekten jo lenger innover du reiser.

El Nino og La Nina

El Nino er demping av store passatvindene i sentrale og vestlige Stillehavet i julen, slik at varmt vann for å angi østlige Stillehavet og øke overflaten press. Fiskeri kan bli avbrutt når næringsrike nordover kule strøm fordrevne. La Nina har en avkjølende effekt og senker overflaten press.