Hjørnetann Hepatic beslag

April 24

Begrepet "lever" refererer til leveren. En sunn leveren fjerner giftige avfall saken fra blodet. Hjørnetann beslag er en indikasjon på leversvikt påvirker nevrologiske systemet, kalt hepatisk encefalopati.

Årsaker og symptomer

Hepatisk encefalopati er en degenerativ sykdom i hjernen. Typiske symptomer er beslag og atferdsendringer som tvangsmessig pacing og sirkler. Årsaken er en medfødt abnormitet kalles en "portosystemic shunt." Denne defekten fører blod å flyte rundt leveren i stedet for gjennom den. Følgelig nå giftstoffer med høye nivåer av ammoniakk til hjernen via blodet, som leveren ikke kan fjerne dem.

Diagnose

En hund med beslag er på et avansert stadium av hepatisk encefalopati. Veterinær tester hundens blod, urin, galle, tar abdominal ultralyd og en leveren biopsi sørge for det er ingen andre grunn av beslagene.

Behandling og forebygging

Behandlingen omfatter antibiotika, Laktulose og kosttilskudd endringer. Hundene med nedsatt beslag bør ikke spise proteinrik mat og krever en forsiktig balansert resept diett. I noen tilfeller kan operasjonen reparere en portosystemic shunt. Ifølge Dr. Arnold Plotnick, kan hepatisk encefalopati med beslag være reversibel "Hvis fremskynde faktoren kan styres eller elimineres, og leveren funksjon er stabil. Hvis leveren funksjon kan ikke bli stabilisert eller forverres, ville det bli voktet en prognose.