Roland VS 2480 Tips

October 12

Roland VS 2480 Tips

Ti år etter introduksjonen, fortsatt Roland VS-2480 populære frittstående Dambrin som bringer en fullt i stand til 24-spors studio til skrivebordet. Mens det er lett å lære ut av boksen, dens allsidighet kommer med en læringskurve og selv erfarne brukere fortsetter å finne nye funksjoner i VS-2480's pose med triks. Likevel er VS-2480 fleksibel nok til å tilpasse i en rekke måter, tilpasse til din måte å arbeide.

Viktige instillinger

VS-2480 er fullstendig ute av boksen. Nesten alle funksjoner er tilgjengelige via ombord knapper og knotter, bruke den innebygde LCD-skjermen; men tar det en farge dataskjerm, tastatur og mus, som til sammen tilbyr mer informasjon for operatøren og snarveier for tilgang til ulike menyer og funksjoner. Disse tilleggene anbefales sterkt.

Utvidelsesspor

Fire utvidelsesspor, som godtar Roland VSF-2 og VSF-3 effekter kort, er tilgjengelige. Hvert kort inneholder opptil to valgbar effekter fra en rekke vanlige outboard virkninger. De fleste VS-2480s selges med en VSF-2-kort installert. Legge til så mange budsjettet tillater for å utvide allsidigheten til enheten.

Slå av Rediger advarsler

VS-2480 lar flere måter å utføre endringer på spor og bølgeformer. Når du blir komfortabel med redigering, er det mulig å slå av advarsler å redusere antall tastetrykk. I "GLOBAL PARAMETEREN" menyen under "Nytte", velg "Quick" for "LOCATOR/SCENE TYPE," "OVERSKRIVE" for "Rediger punkt Sw TYPE" og "Av" for "Rediger melding." Selv om Roland har 999 "Angre," sjekk redigeringene du gjør dem..

Rengjøring et spor bruker regionen redigering med musen

Mange spor har ikke ytelse materiale gjennom en sang. Redigerer out manglende ytelse områder å rydde opp i lydbildet. Denne teknikken kan også brukes til å fjerne pusten lyder fra vokal spor. Velg sporet fjernes, og trykk "WAVE Vis" Velg "REGION" i delen "Spor EDIT"---knappen blir rød. Venstre klikk og dra området bølgeform renses. Høyreklikk og velg "Slett" fra det miste-ned menyen. Rediger advarsler slås av, er dette området nå slettet.

Innsnevring Stereo panorering

Knytte et par kanaler for en stereokilde inneholder snarveier. EQ på én kanal vil bli matchet, flytte en fader og partner flyttes også. "PAN" kontrollen endres for å vise paret er panorert hardt venstre og vanskelig rett. Hvis du vil begrense feltet stereo, klikker du "SUB DISP" nederst i høyre hjørne av skjermen og kontrollen "PANORERE" tilbake til venstre og høyre enkeltkontroller.

Definere maler

Lagre oppsett tid ved å opprette en master malprosjekt. Dette er en tom prosjektfil som du endrer og lagrer parameterne du bruker oftest. Parametere vurdere inkluderer: Digital input oppdrag; hodetelefon ruten; regelmessig brukt kanaltilordninger; vanlige spornavn; favoritt effekter; "MIDI" og "SYNC"-parametere. Åpne filen "Mal" og "PROSJEKTLISTE" menyen velg "PROSJEKTKOPI" hver gang det opprettes et nytt prosjekt og parametere angis.

Utskrift effekter

For å få enda mer nytte fra interne virkningene, kan du registrere et spor og løkker effekt lett til gratis spor, så slipper effekten brukes igjen. "EZ rute" bare dra både den opprinnelige sporet og FX tilbake til det nye sporet. Armen nye sporet og posten.

Bruk angre og OPTIMALISERE for å spare diskplass

Hvis du registrerer en ta som ikke vil bli holdt på grunn av en feil eller feil, slette den umiddelbart med "angre". Du kan bare post over. men i motsetning til tape slettes opprinnelige ikke. Den forblir der bruker opp plass på harddisken. Likeledes, periodisk velge "Optimaliser" menyen "Prosjektet" fjerne gamle data som blir holdt rundt bare i tilfelle en senere "Angre"-operasjon utføres. Optimalisere vil spare plass og redusere stasjonen fragmentering.