Egenskapene til en perfekt strålende diamanter

November 6

Egenskapene til en perfekt strålende diamanter

Takket være en kombinasjon av karbon, intens varme, ekstrem trykk og tid, jordens mantelen noen ganger gir en sjelden skatt: diamanter. Diamond evaluering er både en kunst og vitenskap. I et forsøk på å standardisere måten diamanter takserte verdien, den Gemological Institute of America (GIA) har utviklet kriterier for nøyaktig og konsekvent vurderer diamanter. Disse kriteriene er sentrert rundt fire C's: klipp, farge, klarhet og karat.

Kutt

"Cut" refererer til en diamant andel, symmetri og polsk. GIA'S Cut skala er delt inn i fem deler: utmerket, svært god, god, rettferdig og fattige. For å avgjøre vekt hvor en diamant faller på kuttet skala inkluderer scintillation (gnisten), kontrast (lys og mørk), mønster (hvordan lys og mørke er plassert), ratio (vekt g. diameter), holdbarhet (bredden på beltet) og tilstedeværelsen av inkludering eller urenheter, polsk (tilstedeværelsen av riper eller chips) og symmetri (omriss av stein). En fantastisk diamant får en dårlig rating hvis det viser litt glans og har dårlig proporsjoner. En perfekt strålende diamanter har en utmerket vurdering, viser høy scintillation, et likt mønster av mørke og lyse, en større belte og ingen Inneslutninger eller riper.

Farge

Generelt er mer fargeløs en diamant, jo mer verdien det har. GIAS fargeskala går fra D til Z med D er fargeløs og Z viser lys gul farge. Disse fargevariasjoner kan være veldig følsomme. En perfekt strålende diamanter ville ha en D fargen ratifisere.

Klarhet

Klarhet refererer til en diamant interne urenheter (Inneslutninger) eller eksterne urenheter (blemmer). International Diamond gradering systemet vurderer diamanter som feilfri (FL), internt feilfritt (hvis), veldig veldig lett inkludert (VVS1 og VVS2), litt inkludert (SI1 og SI2) eller imperfektum (I1, I2 og I3). En perfekt strålende diamanter ville falle i FL eller hvis området, men det er viktig å merke seg at helt feilfritt firkantene er svært sjelden. Faktisk har de fleste gullsmeder aldri sett en.

Karat

Karat vekt er absolutt og lett å vurdere-diamant bare veies. En karat tilsvarer 0,2 gram. Karat er delt inn i 100 poeng; for eksempel er en halv karat diamant 50 poeng. Egenskapene til en perfekt strålende diamanter varierer avhengig av sin kutte, fargen og klarhet. En perfekt strålende tre karat diamanter blir bare større enn en en-karat diamant med samme kutt, fargen og klarhet rangeringer.