Hvordan kjøpe Loose Edelstener

July 26

Kjøp loose edelstener kan være en skremmende oppgave hvis du ikke er kjent med hensyn som påvirker prisen eller verdien av stein. Faktorer som bestemmer kvaliteten og prisen på en gemstone er generelt kutt, karat vekt, fargen og klarhet.

Kvalitet

Edelstener er unike, og prisene kan variere betydelig avhengig av kvaliteten. For eksempel kan en ruby kjøpes overalt fra $10 til $1,000,000. I verdi er det tilrådelig å kjøpe en høy kvalitet mindre gemstone enn en større, lav kvalitet.

Klipp og karat vekt

En gemstone kutt kan ikke alltid påvirke prisen, men kan gjøre det generelle utseendet på en stein mer tiltalende enn andre. Ser på lignende edelstener vil avgjøre den beste kuttet. Prisen på en gemstone er mer direkte basert på karat vekten; Jo større stein, sjeldnere og dyrere det er.

Fargen og klarhet

En enkel regel å følge når du velger en gemstone er å velge en som har en levende og skinnende glans. Høyere kvalitet edelstener har farge som er intens og mettet. Klarhet i en gemstone er også svært viktig. Fjern steinene med ingen synlige feil er mest søkt etter, og dermed den dyreste.