Forskjeller mellom Mange & Folliculitis inne hundene

February 22

Forskjeller mellom Mange & Folliculitis inne hundene

Lider av skabb og folliculitis kan ha lignende symptomer, men årsaker og behandlinger av disse to forholdene er ganske annerledes. Nøyaktig symptomene er utpreget annerledes, men noen av de mer åpenbare tegnene, inkludert kløe og hår tap, er felles for begge. Disse hud forhold er sjelden dødelige, men de vil bare bli verre før de behandles. Folliculitis kan spres fra hundens hud til hans kjertler og munn, noe som gjør det en betydelig trussel. Begge betingelsene gjøre din hunden svært ubehagelig, kanskje selv irritabel og føre til alvorlig kosmetiske problemer.

Årsak og symptomer av skabb

Skabb er faktisk et resultat av et angrep av små organismer kalt midd. Mites hule i hundens pels og huden, forårsaker irritasjon og betennelse, ifølge Science Daily. Mens de fleste hunder er vertskap for noen av disse mites til enhver tid, kan et plutselig utbrudd i mite befolkningen føre til mange. Konstant kløe og tap av hår, spesielt rundt hundens ansikt, er en indikator som han kan bli smittet med skabb-forårsaker midd. Denne tilstanden er nært knyttet til infestations av øret mites, som forårsaker skabb-lignende symptomer utelukkende rundt vertens ører.

Årsak og symptomer av Folliculitis

Follikulitt er en generell tilstand som beskriver betennelse i hundens hårsekker. Bakterielle infeksjoner, allergi og kosttilskudd problemer kan alle bidra til dette problemet, ifølge seig helse. Infestations av sopp patogener, som enkelte typer gjær, kan også produsere denne tilstanden. En hund som lider av folliculitis ofte har kviser, produsert av infisert håret follicles og hudproblemer. Kviser er ofte synlige, spesielt de hundens kjeven og kinnene.

Behandling av skabb

Det er viktig å oppsøke veterinær før du setter din hunden på en behandlingsplan for skabb. Den veterinær spesialisten kan identifisere årsaken og natur hundens hud tilstand, og kan også be om laboratorietester for å Kontroller at diagnosen er riktig. Det finnes flere typer av produkter tilgjengelig for å behandle hundens skabb. Benzoyl peroxide sjampo, ulike insecticidal dips og injisert behandlinger er noen av alternativene, ifølge hunden Helpworks nettverket.

Behandling av Folliculitis

Som med mulige tilfeller av mange, er det viktig å ta hunden til en veterinær spesialist så snart som mulig. Det er ikke lurt å spandere betingelsen opp på din egen, som hud problemer kan ha mange årsaker og er lett å misdiagnose. Mange tilfeller av follikulitt er et spørsmål om kosthold eller hygiene, så sikre hunden er badet regelmessig og har frisk næringen og vann kan løse problemet. Hundene med bakterier-forårsaket folliculitis krever ofte antibiotika behandlingene som er tilgjengelig på resept.