Muskulære systemet av sau

February 6

Muskulære systemet av sau

Det muskulære systemet av sau har mye til felles med at av alle små ruminant arter og ligner muskulatur av alle firbent (fire legged) pattedyr. Sauene er bruk som mat etiketten mange kilder musklene i sauene i klip av kjøtt som er ment for konsum. Men akkurat som med alle musklene, spesifikke muskelen navnene kommer fra klassiske greske og romerske røtter og var offisielt avledet under midten til slutten av 1500-tallet når anatomists ble formelt merking pattedyr muskulaturen.

Anatomi av musklene i hodet

Musklene i en sau leder inkluderer sphincters som forårsaker øynene åpne og lukke og høyt utviklet muskulatur rundt ørene tillater bevegelse av øret å plukke opp lyden. Sauene har også sterk kjeve-muskler for rive og sliping tøff kvister og gress, og en rekke små, godt utviklet musklene rundt leppe området at de kan manipulere mindre korn og frø i tillegg til gress og pensel. Som med alle firbente dyr, har sauer kraftig hals muskelen utformet slik at de kan holde hodet aloft og for balansen når du kjører.

Anatomi av musklene i skuldre og overkropp

De viktigste muskelgruppene på den øverste linjen på en sau skuldrene og overkroppen (rhomboid, spinalis og erector grupper) er de som parallell ryggraden, å tilby støtte og beskyttelse for strukturen. Trapezius muskler strekker lenger ned langs sidene av skulderen. Tynn interkostalrom musklene mellom ribbeina og gir stabilisering og beskyttelse for indre organ strukturer i thorax område av torso. Pectoralis musklene danner brystet delen av sau. Obliques og vannkalv musklene er plassert langs baksiden og bunnen av torso og tjene til å stabilisere og beskytte organene i bukhulen.

Anatomi av musklene i Forelimbs

Musklene på skulderen for en sau består av tre primære muskelgrupper, deltoids, biceps og triceps grupper. Dette er sterkt utviklet i kjøtt sau raser men så i arter skapt for ull produksjon. Bøyer og extensor ligger under albueleddet sauer og funksjonen å tillate forlemen flex og utvide. Det er mange viktige, men liten muskler ligger langs den forlemen strukturen som hjelpemiddel i balanse og mindre bevegelse rettelser, men de kan være vanskelig å observere og er ofte oversett. Lavere forlemen av sauer har minimal muskulaturen men mange tendons og leddbånd.

Anatomi av musklene i hoftene

Hip musklene i sauene begynner nær der virvelsøylen kobler med bekkenet. Inkludert er både quadratus musklene på hoftene og psoas musklene under ryggraden, i bollen opprettet av bekkenet. Primære musklene i det hippe området er gluteus muskler som er ansvarlig for å gi mye av kraften som trengs for generelle bevegelse. Disse musklene er ofte sterkt utviklet blant kjøtt raser. Disse hippe området musklene er også involvert med mange av funksjonene reproduktive både mannlige og kvinnelige sauer.

Anatomi av musklene i Hindlimbs

De viktigste muskelgruppene av hindlimb inkluderer de av hamstring området (semimembranosis, semitendinosis og biceps femoris) og vastus musklene i quadriceps området. Disse musklene, sammen med gluteus muskler fra toppen og gastrocnemius muskelen nedenfor skaper de fleste av området kjent som "ham" eller haunch området. Disse musklene har en tendens til å være noen av de største og sterkeste av sauer.

Sau-spesifikke muskel anatomi

Basert på konseptet at form følger funksjon, varierer pattedyr muskler mye i lengde, tykkelse og nøyaktig vedlegg området avhengig av funksjonen som de brukes. Sauer muskler er perfekt for aktivitetene som er felles for de fleste små drøvtyggere, som beite, gå på 4 bein og unnslippe rovdyr. Som med mange dyr, har sauer også små kutan muskler like under huden som aktiverer en Kveke eller risting bevegelse å dislodge insekt skadedyr.