Fem stadier av Psychosexual utvikling

April 21

Freudian psykologiske teori vanligvis brukes ikke lenger, men det er fremdeles nyttig å bli kjent med den. Selv om det ikke har sterk empirisk bevis som støtter det, gir det fortsatt gode ideer for foreldre. Freudian teori deler barns utvikling i fem faser, som er forbundet med en annen kjønnsorgan.

Muntlig scenen

Siden spedbarn er helt hjelpeløse, ikke engang holde sin egen sjef inntil han er noen måneder gammelt, han samhandler med verden gjennom munnen. Ikke bare gjør han forbruker melk gjennom munnen, han også kobles med moren gjennom munnen. Ifølge Freud, hvis noen er lov å tilfredsstille hans muntlig oppfordrer når han ønsker, blir han mer impulsive, grådig og selvsentrerte senere i livet; Hvis han ikke kan mate ofte, motsatt skjer, og han blir stive, mistenksom og pessimistisk.

Anal scene

En av de viktigste milepælene i en toddler's liv er å lære hvordan du skal bruke toalettet; Dette er anal scenen. Konflikten er mellom hennes grunnleggende begjær og sosiale presset; hennes grunnleggende ønsker (eller id) vil kunne defekt når og hvor hun vil, mens sosiale presset tilsier motsatt. Freudian teori tilsier at et barn som er tillatt å defekt på hennes hjerte innhold blir uorganisert, hensynsløs og generelt free-spirited som IDen hennes er lov til å styre flere av hennes lyster. Et barn som er laget til defekt på bestemte tidspunkt, derimot, blir ekstremt pen, ryddig og passiv-aggressiv som sin grunnleggende ønsker har tatt for mye av en baksetet til sosial press.

Mannlige fallisk scenen

Fire til fem år gamle gutter opplever fallisk scenen. Dette er hvor de begynner å se deres peniser som en kilde til seksuell nytelse. Siden de har tidligere opplevd kjærlighet til sin mor, fokusere de denne seksuell energi på henne – kjærligheten de hadde for sine mødre blir seksuell lyst. De har også blitt klar over det faktum at jenter ikke har peniser. Å være fire år, de ubevisst koble disse to kjensgjerninger, og konkludere med at jenter er gutter som mistet deres peniser for å være tiltrukket til sine mødre. Den resulterende kastrering angsten fører dem å begrave sine følelser for deres mødre og ubevisst ta på deres fedres karaktertrekk. Hvis de ikke blir med sine mødre, kan de gjøre det vicariously handler som deres fedre.

Kvinnelige fallisk scenen

Jenter har ikke kastrering angst, men de har penis misunnelse. Når de innser at gutter har penises og de ikke, blir de fiksert på å anskaffe en. For å gjøre det, de tar på morens karaktertrekk--hvis de ikke har en penis, kan de ta på trekk som fører dem til å erverve en mann, som er det neste beste. Det er viktig å huske at dette er ifølge Freudian teori, ingen teori som vanligvis brukes i dag.

Ventetid

Ventetid er perioden der barn har ingen konflikter å løse. Fra oppløsningen av deres fallisk scenen (på rundt alderen 6) til puberteten, de spiller med homofile jevnaldrende og deres kjønn ikke spille en rolle i deres identitet.

Genital scenen

Post-pubescent folk er i genital scenen. Det er der romantiske forhold begynner å bli dyrket. Suksessen til dette stadiet er helt avhengig av suksessen til tidligere faser. Hvis noen var vellykket, sunt løse hver av de foregående trinnene, vil ha hun større kapasitet for sunne relasjoner. Hvis ikke, men hun må løse dette før hun kan ha sunne relasjoner.