Hvordan lage opp dikt

December 4

Hvordan lage opp dikt

Skrive poesi handler om observasjon og følelse. Observere verden rundt deg og føler verden i deg.

Utgjør et dikt kan være ganske utfordrende. Og det er nødvendig å holde inne sinn det faktum at folk skrive dikt på forskjellige måter. Noen lar poesi bare flyten av fantasien raskt og nesten uten problemer. For andre er det en mye lengre prosess og kontemplasjon, stadig revisiting og rereading hver linje, gjør hver setning perfekt litt etter litt. En måte er ikke bedre enn de andre, de er bare måter å skrive poesi.

Følgende må opprette et dikt en litt enklere prosedyre.

Instruksjoner

• Angi emnet. Vanligvis er det en rekke ting som bør vurderes før dikt. Men først og fremst kommer emnet. Faget er kjernen i diktet; tingen du prøver å si. Dette kan være en beskrivelse, siste opplevelsen, en tåkete minne. Kontroller at du vet akkurat punktet du prøver å komme over og gjøre det klart for leseren.

• La ut dine følelser. Følelsen er det som gjør diktet hva bringer frem motivet. Følelsen bør ikke så mye en beskrivelse, men heller hvordan motivet og andre elementer gjør du føler. La leserne vite hva du føler, dine følelser, dine tanker. Begynn å legge ord til denne følelsen. Den eneste måten å gjøre din dikt meningsfulle er gjennom følelsesmessig ladet ord.

• Bestemme stilen til din dikt. Om diktets stil er nært knyttet til skriving stemningen, er måten diktet skrevet. Følelser kan uttrykkes på mange forskjellige måter, sarkastisk, alvorlig eller humoristisk. Så finne ut din humør, stil og tone. Velg mellom en klassisk eller moderne type dikt. Velg en tone, som din diktet kan være formell eller humoristisk. Bestemme sin rytme. Velg mellom en gratis og rimer-vers stil å skrive. Alltid gå for stil som best beskriver dine følelser og representerer deg som forfatter.