Kjemikalier som behandler Æsj i fisk

July 8

Kjemikalier som behandler Æsj i fisk

Fisk er utsatt for en tilstand som kalles Æsj (eller ich). Det kommer fra parasitten hvitprikk multifiliis og fører til hvite knuter skjemaet på finnene og kroppen av infiserte fisk. Fisk med avanserte stadier av Æsj klø seg på grus og andre fisken tank eller dammen dekorasjoner på jakt etter lettelse. Hvis selv en fisk har ick, må hele tanken eller dammen behandles.

Formalin

Formalin for fisk er en løsning av vann med 37 prosent formaldehyd gass og 10 eller 15 prosent metanol oppløst i den. Boken, "Fisk sykdom: diagnose og behandling," anbefaler tre formalin behandlinger på vekslende dager på en tank temperatur mellom 24 og 26 grader Celsius.

Salt

Salt fungerer som både en Æsj kur og en Æsj forebyggende, ifølge "fisk sykdom: diagnose og behandling." En vanlig dosering er 1 ss. per gallon av vann. Før du bruker salt som en Æsj behandling, kontroller at det er et passende valg for din fiskearter.

Kobber sulfat

Kobber sulfat er best for ferskvann dammer i stedet for å fiske tanker. Det kan være vanskelig å bruke riktig uten uønskede bivirkninger, så pass på å sjekke den anbefalte doseringen i løsningen du kjøper. Ved høyere temperaturer-"Fisk sykdom: diagnose og behandling" anbefaler å behandle Æsj med kobber sulfat annenhver dag minst tre ganger. Ved lavere temperaturer har hvitprikk parasitten en lengre levetid, så må du utvide behandling.

Malakitt Green

Malakitt grønn er bra for behandling av alt fra Æsj til sopp. Den kan kombineres med formalin for en kraftig Æsj behandling. Det anbefales imidlertid ikke for bruk i tanker med unge eller nyfødte fisk. Malakitt grønn er en svært giftig kjemisk og bør håndteres forsiktig. Aldri bruke det hvis gravid, og husk å bruke hansker og en maske mens du arbeider med den.