Feline pankreatitt symptomer

August 12

Feline pankreatitt symptomer

Katter er ofte mesterlig til å skjule sykdom, inkludert feline pankreatitt. Dessverre, hvis du ikke merker og behandle denne sykdommen tidlig, dens subtile symptomene kan slå til alvorlige problemer som nedsatt puste og hjerte arytmi. Til slutt, kan det være permanent skadelig eller fatale konsekvenser. Hvis du er på varsel for tidlig symptomer på feline pankreatitt, kan du forhindre disse problemene.

Definisjon

Feline pankreatitt refererer til akutt eller kronisk betennelse av en katt bukspyttkjertelen, en V-formet organ som sitter bak magesekken og tynntarmen. Betennelsen hemmer dens funksjon, som er å produsere insulin og enzymer som hjelper katten fordøye og metabolismer sukker, fett og næringsstoffene i maten.

Vanlige symptomer

Ifølge leger Foster og Smith er de vanligste symptomene av feline pankreatitt tap av appetitt, vekttap, dehydrering og apati. Disse symptomene er ofte lav karakter og kan være vanskelig å legge merke til ved utbruddet av sykdommen.

Mindre vanlige symptomer

Pankreatitt fører magesmerter og oppkast i noen katter; men sier leger Foster og Smith at dette skjer vanligvis på mindre enn 50 prosent av felines. Andre mindre vanlige symptomer kan omfatte feber, en høyere puls, en forstyrret puste mønster og gulsott.

Avansert symptomer

Som pankreatitt fremskritt på en katt, slå symptomene mer alvorlig. Katten vanligvis utvikler hjerte arytmi og kan få en kroppen hele infeksjon kalt sepsis. Dens pusteproblemer kanskje avanserer, og det kan til slutt utvikle spres intravascular koagulering (DIC). Leger Foster og Smith advarer om at denne tilstanden, som fører til flere blødninger, kan være dødelig. Økt betennelse i bukspyttkjertelen kan forårsake omkringliggende organer angrepet og fordøyd av overflødig bukspyttkjertelen enzymer.

Diagnose

Tidlig symptomer på feline pankreatitt er ofte subtil og kan etterligne andre forhold. En veterinær diagnostiserer feline pankreatitt av utelukker andre årsaker til disse symptomene. Hun starter vanligvis med blod tester og en urinalysis. Hvis tester indikerer et problem med kattens bukspyttkjertelen enzymer, kan veterinæren utføre en mer spesifikk test som presiserer pankreatitt som klar årsak til tegn og symptomer.