Bivirkninger av medisin for Cushings sykdommen inne hundene

April 13

Overproduksjon av kortisol av binyrene produserer Cushings sykdommen (hyperadrenocorticism). Høyst hundene som har Cushings sykdommen er seks år eller eldre, ifølge Washington State University, men det kan påvirke yngre hundene. Sykdommen har flere bivirkninger som varierer fra hunden å hunden, inkludert hårtap, økt appetitt, gryte-klokken utseende, økt drikking og økt vannlating. Andre tegn som er mindre vanlig inkluderer svakhet, gå med knoklene over labber og pese. Cushings behandles vanligvis med mitotane, et stoff som brukes for menneskelig adrenal problemer.

De vanligste bivirkningene av Mitotane

Hunder kan vise alle eller noen av de vanligste bivirkningene av mitotane. Når du starter behandlingen, se for kvalme og oppkast, tap av appetitt, diaré, utslett eller rødhet i huden, og problemer med sentralnervesystemet funksjoner som apati, sedasjon, svakhet og svimmelhet. Se hunden tett, som oppkast og diaré fører til dehydrering. Kontakt din veterinarian om oppkast og diaré vedvarer, slik at han kan anbefale et kurs for å håndtere dehydrering og årsakene til dehydrering. Du bør også kontakte din veterinarian hvis hunden forevise underskriver av svimmelhet eller akutt tap av appetitt.

Mindre vanlige bivirkninger av Mitotane

Noen hunder kan også utstillingen andre bivirkninger som ikke sett så ofte, men som med mitotane behandling. Disse bivirkningene er hardere å se, så din hunden bør testes regelmessig å sikre han ikke viser høyt blodtrykk, lavt blodtrykk, feber, protein i urinen eller blødning av blæren. Noen av de mindre vanlige bivirkningene er tydelig til lå-person, som visuelle unormalt, blod i urinen, rødhet i ansiktet og hud og generalisert verkende. Alltid kontakt din veterinær hvis du ser noen av disse symptomene. Veterinarian må kanskje se på en annen form for behandling hvis bivirkningene av denne Cushings medisin for alvorlige.

Sen bivirkninger av Mitotane

Ifølge UNM Cancer Center, når mitotane er tatt i mer enn to år, kan forekomst av hjerneskade og leverfunksjon presentere. Leverfunksjon blir tydelig inne hundene---en hund kan miste kontroll over sine tarmer eller urinblæren, eller det kan ha en hard tid gikk.