Vulkanen Etna utbruddet informasjon

July 16

I gresk mytologi var monster tyfon fengslet under vulkanen Etna av Zevs. Grekerne tolket vulkanen vill raserianfall som den episke kampen mellom to gigantiske krefter. I andre historier var det verkstedet til Hephaestus eller Cyclops. Ifølge US Geological Survey, har Mount Etna blitt identifisert som en av 16 "tiår vulkaner"; Dette er store vulkaner kan nesten konstant aktivitet, og programmet er ment å lære folk om faren og alvorlighetsgraden av utbrudd.

Geografi

Etna er den største vulkanen i Europa.

Etna, i Sicilia, er den største vulkanen i Europa. Det står på ca 3,320 m og har et areal på over 1600 kvadratkilometer. Imidlertid vulkanen Etna er i stadig endring. I de siste 150 årene alene, har fjellet krympet med 52 m. Landet Italia også havner massiv vulkaner som Vesuv og Campi Flegrei, men Etna er en del av Calabrias vulkanske buen, ikke Statius, og påvirkes av Subduksjonssone av afrikanske tektoniske plate under den eurasiske platen. En fjerdedel av Sicilias befolkningen lever av Etna, flouting farene for fordelene med rik vulkanske sjelen og turisme.

Funksjoner

Etna har mange kratere og ventiler.

På toppen er det fire kratere: nordøst-krateret, Bocca Nuova krateret, Sørøst krateret og Voragine Crater. Det er også mer enn 260 mindre kratere og åpninger langs flanken av fjellet som spenner fra størrelsen på et lite hull til kratere hundrevis av meter over. Toppmøtet eksplosjoner opprette mye varme og raseri, men det er disse vent utbrudd som er nær nok til befolkede områder å true innbyggere.

Forhistorisk aktivitet

Etna ble født i havet av Sicilia.

Som noen fjell, vulkaner skiftende stadig på grunn av bevegelsen av tektoniske plater, men de er også mer volatil enn fjell og kan være gjenstand for plutselige og radikale endringer. Vulkanen Etna begynte som et aktivt utbrudd, litt skrå Skjoldvulkan av den sicilianske kysten halv en million år siden og Etnas vulkanske center flyttet til sin nåværende stilling rundt 170 000 år siden. Starter fra ca 35 000 år siden, en rekke voldelige utbruddet førte til massive pyroklastiske strømmer, som er flyten av varm gass og rock som kan nå 700 km i timen, og hjalp for å danne en brattere stratovulkan. Rundt slutten av denne perioden, ca 15 000 år siden, ble Ellittico Caldera (et krater laget av sammenbruddet av en vulkankjegle) dannet. Aske fra disse eksplosjonene er funnet i Roma.

Gamle og moderne aktivitet

Etnas mest voldelige eksplosjon kom i 1669 e.Kr.

Et utbrudd i 396 f.Kr. holdt karthagerne når byen Catania. Æneiden, skrevet mellom 29 og 19 f.Kr. av den romerske poeten Virgil, beskriver en beretning om Etna utbrudd. Mellom 11 mars og juli 15, 1669 e.Kr., skjedde det mest voldelige innspilte utbruddet. 830 millioner kubikkmeter lava ødelagt et dusin landsbyer og neddykket del av Catania. Utbruddet ble forårsaket når en sprekk som er åpnet ovenfor byen Nicolosi utvidet til en kløft som dannet en dobbel membran kalt Monti Rossi, mer enn 46 meter høye.

1900-tallet aktivitet

Etna har opplevd nær kontinuerlig aktivitet.

I 1928 begravet utbrudd mesteparten av byen Mascali; i 2008, ble det 80 års jubileet feiret av noen levende vitner til utbruddet. Utbrudd skjedde også i 1949, 1971 (som gravlagt Etna observatoriet), 1981, 1983 og 1991-1993. Denne siste utbrudd ødelagt nesten byen Zafferana, men eksplosiver ble brukt av innbyggerne for å avlede mye av lava.

21st century aktivitet

Aktivitet fortsetter inn i det 21.

Flere flere utbrudd fortsatte til det 21. I 2001, syv sprekker åpnet i Sør og nordøst bakkene av fjellet. Dette skjedde på høyden av turistsesongen mottatt mediaoppmerksomhet på grunn av G8-møtet i nærliggende Genova. Mellom 2002-2003 forårsaket utbrudd i øst flanke å skli av 2 meter, skadelige turist stasjoner og bygninger rundt Rifugio Sapienza området. Aske kan sett fra verdensrommet og endte opp 600 km unna i Libya. Utbrudd i 2008 og 2009 spydde lava i Valle del Bove og forårsaket massive bakken deformasjoner fra jordskjelv.