Hvordan en musling flytte?

November 25

Hva er en musling?

Ordet "musling" kan være et veldig uklart begrep. Det refererer vanligvis til en slags dyr kalt en "bivalve mollusk", om begrepet musling kan inkludere alle, noen eller bare en svært få arter fra denne typen dyr. Ordet "musling" har derfor ikke en hel masse betydning innen biologi, selv om det ofte brukt mer spesifikt for mat. Generelt slags begrepet "musling" brukes til å beskrive alle typer bivalve mollusk som kunne hule i sanden eller andre sediment. Dette bidrar til å skille fra andre bløtdyr som mer direkte kan knytte seg til en overflate - noe som østers og muslinger er kjøpedyktig gjøre.

Hvordan muslinger flytter?

Muslinger har mest kontroll av deres bevegelse ved hjelp av deres "fot." Denne foten tillater en viss mengde vridning (side til side). Men er denne foten nyttigst for at musling å hule i sanden. Derfor er foten sterkest på graving, som lar en musling å dykke selv trygt beskyttet mot skade. Bortsett fra å grave i sanden flytte de fleste muslinger ved hjelp vannstrømmer, som tillater dem å gå fra en region til en annen. Musling har ikke mye kontroll over hvordan eller hvor vannstrømmer bære dem når du reiser på denne måten.

Hvilke muskler bruker muslinger?

De fleste muslinger har to forskjellige typer muskler. Den mest grunnleggende en hjelper dem åpne og lukke skall; Disse kalles "ventilen" musklene. Disse musklene er veldig sterk og kan tillate noen muslinger (som av natur er nødvendig å leve i vann) å overleve for kort tid ute i vannet. Den andre muskelen som muslinger har (som var berørt på tidligere) er en muskuløs fot. Foten styres av to musklene, de fremre og bakre fot musklene, som arbeider sammen for å kontrollere foten. Muslinger er unike i at de må trekke muskler som tillater større kontroll over foten.