Hva er forskjellene mellom mannlige & kvinnelige kampfisk fisk?

March 11

Bedre fisken er vanlig akvarium dyr verdsatt for sin skjønnhet. Det er lett å avgjøre kjønnet av de fleste voksne, selv om forskjellene mellom yngre fisk er mindre uttalt. I tillegg til fysiske forskjeller finnes atferdsdata forskjeller som kan brukes til å skille menn fra kvinner. De er lettere avlet unge i fiskens liv.

Beskrivelse

Kampfisk fisk kan finnes i en rekke farger og hale figurer. Vill bedre er vanligvis grønnlig brun eller grå til hjelp i kamuflasje, selv om sitt fangenskap har aktivert oppdrettere ingeniør lysere, mer fargerik fisk. Voksne er 2 til 2,5 inches i størrelse.

Mannlige utseende

Voksen mannlig bedre fisken er lett preges av lang finnene, nesten dobbelt til fire ganger lengden av sine kvinnelige kolleger. Mens finnene er kortere i ungdomsårene, observasjon av økende, viser avsmalnende anal fin en mann. Menn er generelt mer elongated og mindre omfattende enn kvinner. Fargene pleier å være lysere og mer i ulike også. Menn har en membran under deres gill dekker, kalles skjegg, som vises når åpen, men likevel synlig når lukket.

Kvinnelige utseende

Voksne kvinnelige bedre fisken er lett preges av kortere finnene. Alle kvinner har egg flekker, lille hvite specks på buken mellom ventrals og anal finnene. Noen ganger tenåringsgutter har dette stedet, men vil gjennomføre det i voksen alder. Kvinner har en lignende membran til menn skjegg, men den er ikke synlig når gill membraner er lukket. I dag, er kvinnelige bedre fisken avlet for lengre finnene og mer fargevarianter, gjør sexing vanskeligere.

Atferd

Mannlig bedre fisken blåser boble reir til huset egg tidligere formering mens kvinner ikke. Menn stil deres skjegg å skremme, selv om noen ganger aggressive hunner vise lignende virkemåter. Menn er territoriale og vil ikke tolerere nærværet av annet fisken. De har vært kjent å flamme deres skjegg på sine egne tanker.

Formering

Bedre er beste bred tidlig i live, mellom et halvt år og et år gammel. Kvinnelige må være liten nok til å tillate mann svøpe seg rundt kroppen hennes. Når eggene er lain, tar det mannlige bedre fullt ansvar for dem, samle dem opp i munnen og plassere dem i en boble reir. Etter eggene er i boble reir, må kvinnelige fjernes fra akvariet, som mannlige kan gjenkjenner henne som en trussel for eggene og angrep henne.