Hvordan skrive et mysterium for unge voksne

August 8

Hvordan skrive et mysterium for unge voksne

Skriftlig mysterium for unge lesere er ikke så enkelt som å skape et puslespill og holde hemmelig til slutten av historien. Skrive et mysterium for unge lesere gir unike utfordringer til sjangeren. Unge lesere er skarpere enn mange forfattere realisere, og hvis du gjør feilen å tenke de ikke er, vil du miste målgruppen en gang. Hvis du vil skrive mysterium for unge voksne, må bruke vanlige elementene i god fiksjon skriving og en sunn dose respekt for målgruppen.

Instruksjoner

Hvordan skrive et mysterium for unge voksne

• Opprette tegn vi vil elske. Tenk på noen av de mest berømte sleuths gjennom tidene: Nancy Drew (søte og uskyldige), Jessica Fletcher i "Murder, hun skrev" (trøstende bestemor type), Columbo (quirky men strålende) og Tom Sawyer (fet og rampete). Disse tegnene er fargerike og ukonvensjonelle.

• Bestemme hvilken historie du vil skrive. Mysterier, på kjernen deres, er gåter. De kan innebære alt fra Søk etter manglende skatt å avdekke en hemmelighet i sine siste. Det er mange undersjangre under paraplyen sjangeren av mystikk, men om du velger tradisjonell amatør-sleuth tilnærming av Nancy Drew og hardfør gutter eller spøkelsesaktige fotspor av RL Stine, forstå konvensjoner sjangeren er nøkkelen til suksess.

• Utarbeide hint tilstrekkelig nok til at leserne til å spille sammen, men smarte nok til å utfordre dem. Stjernen i mysteriet er "whodunnit?" faktor. Plotting historien før du begynner å skrive er et viktig skritt i prosessen.Planlegger et mysterium er som klippe stykker for et puslespill. Brikkene må passe sammen for å lage hele. Svar på disse tre spørsmålene for å tegne din historie effektivt:

Hva er mysteriet? Som løser mysteriet? Hva er de viktige ledetrådene til å løse mysteriet? • Plante ledetråder smart men ganske. Balanse er avgjørende. For mange åpenbart ledetråder og historien blir forutsigbar; risikerer du sender leserne unna kjedelig. Planting for få spor eller spor tilgjengelig bare for din hovedpersonen, bedrager leserne. Alltid tillate lesere tilgang til samme informasjon relevant til å løse et mysterium som din føre sleuth.

• Skrive en flott avslutning. Et mysterium bør aldri løses magisk. Avslører bør komme som et resultat av ledetråder fører til avslutningen av historien. Skrive mysterier for yngre lesere tar ferdigheter og hardt arbeid, men hvis du er villig til å lære konvensjoner, legge grunnlag og behandle publikum ganske, finner du flotte premier i denne sjangeren.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å aldri snakke ned til leserne. De vet bedre.