Hva skjer når ioniske forbindelser er blandet med vann?

July 21

Hva skjer når ioniske forbindelser er blandet med vann?

Svært ioniske forbindelser kan betydelig elektronegativitet forskjellen faktisk elektron overføring mellom atomer. Et atom av natrium donerer et elektron natriumklorid, og et atom av klor godtar den. Når natriumklorid krystaller blir satt i vann, bryte molekylene faktisk i ladede partikler ioner.

I Solid State

I fast omgir seks klor atomer hver natrium atom og vice versa. Hvert atom er koordinering av seks, men nettet er null. Atomer på den ytre overflaten er ikke omgitt på alle sider, men slik er det netto delvise belastninger på crystal overflaten.

Legge vann

Vann, blir polar, skjemaer svak obligasjoner til disse ladet delvis overflaten atomer. Hydrogen atomer skjemaet obligasjoner med klor atomene og oksygen atomer trekkes til natrium atomer.

Oppløsning

Disse delvis mobile obligasjoner opptre som en rykk vann på ytre natrium og klor atomer, bryte dem fra crystal matrix og rundt ioner som danner med fire vannmolekyler.

Stabilitet

Resulterende tetra hydratisert natrium ion er betydelig større i størrelse enn en naken natrium ion ladningen overføres effektivt over et større areal, stabilisere ladet arter.

Unntak

Noen molekylær arter er ikke klart kovalente eller tydelig ioniske, men har en viss ioniske "karakter" selv om noen ikke kanskje har nok ionicity å svare på denne prosessen i oppløsning og hydrering.