Krokodille varianter

February 3

Krokodille varianter

Med skarpe tenner, peerless kjeven styrke og forhistoriske utseende er krokodiller en av verdens mest fryktede dyr. Fjorten arter av krokodille utgjør Crocodylidae familien, hvorav noen er truet av utryddelse. Krokodiller først dukket opp rundt 55 millioner år siden og fortsetter å bli funnet i ferskvann og saltvann tropiske land rundt om i verden.

Amerika

Fire arter av krokodille er innfødt til Amerika. Denne acutus, også kjent som American krokodille, er en av de større artene og er priset for sin høye kvalitet hudpleie. Det er beskrevet av på IUCNS røde liste utryddningstruet art som "sårbare." The Orinoco krokodille, eller denne intermedius, Colombia og Venezuela er kritisk truet, ifølge Florida Museum of Natural History. Denne moreletii, eller Morelets krokodille, er en mindre arter finnes i ferskvann habitater av Belize, Mexico og Guatemala. Denne rhombifer, kjent som den cubanske krokodillen, finnes i ferskvann sumpene i Cuba og er lett gjenkjennelig med sin gule og svarte mønstre.

Australia

Denne johnstoni, også kjent som Johnstons krokodille og australske ferskvann krokodille, finnes i billabongs, innsjøer og sumpene i nordlige Australia. Det er også hjem til verdens største krokodille arter, denne porosus eller "saltie." Som navnet tilsier, saltie bor i brakkvann elver og kystområdene, og kunne reise hundrevis av miles av havet. Saltie er også funnet i ulike Sørøst-asiatiske land.

Asia

Denne mindorensis eller Filippinsk krokodille, er en liten, kritisk truede arter. Den mellomstore denne palustris, eller raner krokodille, bor i saktegående og grunt ferskvann i India og Sri Lanka. Det har den bredeste snuten av alle krokodiller, gir det inntrykk av et medlem av alligator familien. Denne novaeguineae, eller New Guinea krokodille, er en rikelig arter finnes i ferskvann myrer, myrer og innsjøer i Indonesia og Papua Ny Guinea. Den Tomistoma schlegelii, eller Tomistoma crocodile, er en ferskvann reptil innfødt til Indonesia og Malaysia. Denne siamensis, eller Siamese krokodille, er en kritisk truede arter som, ifølge Florida Museum of Natural History, er utdødd eller nesten utdødd i mest sørøstasiatiske land unntatt Kambodsja.

Afrika

Denne niloticus, eller Nilen krokodille kan leve for 70 til 100 år og er en av de største av alle crocodilians. Osteolaemus tetraspis eller vestafrikanske dverg krokodille, vokser til en maksimal størrelse på ca 6 fot. Denne cataphractus har en smal snute som har gitt det vanlige navnet på afrikanske slanke-snouted krokodille. Den finnes i både fersk- og saltvann farvann vest- og Sentral-Afrika.