Typer apekatter i den tropiske regnskogen

October 16

Tropisk regnskog dekker mindre enn 2% av jordens overflate, men mer enn halvparten av dyreartene i verden gjøre hjemmene sine der. Blant denne ekstreme biodiversitet finnes mange arter av aper, noen fortsatt blir oppdaget. Disse artene, foruten å være mange i nummer, har forskjellige egenskaper som gjør dem unikt.

Tamarins

Funnet i tropisk regnskog fra Costa Rica gjennom de sørlige kantene på Amazon er dusinvis av tamarin arter. De fleste av disse er større enn størrelsen på et ekorn, og flere arter er tydelig odde-ser. Den brune keiser tamarin, har for eksempel en rød hale og en hvit styret Bart. Truede Gulløven tamarin, bare om en halvkilo når helt vokst, har en full manke av gylne håret rundt lille hodet.

Howler aper

Det er ni arter av howler monkey, største apekatter i de tropiske regnskogene i Amerika. De kan vokse til å bli 3 fot høy med haler like lenge, brukes til å flytte på grener. Disse apene er de høyeste landdyr i verden og kan bli hørt opp til tre miles unna. Howler aper generelt leve lenger enn 15 år i naturen, og de er jaktet for mat og sport.

Snabel-apen

Snabel-apen bor i Sørøst-Asia på øya Borneo. Navnet stammer fra nesen sin fremtredende, som på menn henger i form av munnen, rødt med spenning og stikker ut når faren er kjente. Disse apene har også unike compartmentalized fordøyelsessystem, forårsaker en distinkt gravid utseende magen for både menn og kvinner. Snabel aper har unike farger, endre deler: rødbrun ryggen og skuldre, kremfargede kister, og grå armer og ben. Menn, større enn kvinner, kan vokse til 2,5 fot høy med haler like lange.

Spider aper

Spider aper finnes i meksikansk og søramerikanske regnskogen. Deres lange armer, ben og haler gi disse litt stor monkeys - veier opptil 24 pounds ved full vokst - navn. Tolv arter finnes i disse områdene, tre av dem i fare på grunn av deres habitat. Disse apene er også jaget av mennesker. Spider monkey pels varierer i farge og kan være svart, brun, rød, tan eller gylne. De finnes oftest i baldakinen, fôring på frukt og frø.

Capuchin apekatter

Litteratur er små apekatter, vanligvis mindre enn ni pounds. De bor de tropiske regnskogene i Sentral- og Sør-Amerika. Det er 24 arter av capuchin apekatter. De fleste lever i grupper på opp til 35, ledet av en dominant hann. Litteratur er intelligent apekatter og kommunisere med hverandre ved hjelp av kall. De bor i skogen kalesjer, hoppe så langt som ni fot fra tre til tre og sover på grener. De bare kommer til bakken for å finne vann.