Hvordan finne verdien av gamle Silver dollar

April 22

Hvordan finne verdien av gamle Silver dollar

USA preget sirkulerende dollar mynter som inneholder sølv for godt over hundre år i en rekke stiler, slutter i 1930. Noen amerikanske silver dollar er svært verdifull som samleobjekter, men de fleste hente mer beskjedne Summer. Finne verdien av noen bestemt silver dollar er et spørsmål om å vurdere sine ønskeligheten som en collectible, som er hovedsakelig en funksjon av sin tilstand.

Instruksjoner

• Forstå de underliggende prinsippene for mynt verdivurdering. Bare å være gammel ikke nødvendigvis legge til eller trekke verdien til en mynt, for eksempel, men dette er antatt. Viktigere er hvordan sjelden en mynt er og enda viktigere er tilstanden av mynten - hvordan slitt eller sirkulert det er. Til slutt, som alle andre collectible, en gammel silver dollar er verdt hva noen er villige til å betale for det og samlere er vanligvis villige til å betale mye mer for sjeldne, nytt utseende mynter.

• Bruker trykte mynt guider eller nettsteder, Lær om varianter av sølv dollar, særlig de mest sannsynlig vil krysse din vei. Det er interessant å vite, for eksempel, at "Drapert Bust" dollar datert 1804 (men faktisk preget tiår senere) er en av de mest berømte myntene noensinne laget, så sjelden at hver av de 15 bevarte eksemplene har et navn og en stamtavle. Men det er mer nyttig for detaljert informasjon om den populære Morgan dollar serien (1878-1921), som er relativt mange og ganske enkelt å kjøpe og selge.

• Gjøre et grovt anslag verdien av noen bestemt gamle silver dollar du kan ha - eller vil ha, ved å starte med "A Guide bok av USA mynter," tilnavnet røde boken i mynt samle verden. Denne definitive referanselister hver sølv dollar noensinne laget av type, dato, mynte merke (stedet der mynten ble gjort) og karakter (tilstand), tilbyr en utsalgspris anslå for hver.

• Studere hvilke faktorer tjene en sølv dollar en høyere klasse enn andre, siden en mynt klasse (tilstand av slitasje) gjør stor forskjell når det gjelder verdi, noen ganger tusenvis av dollar. Best å verste, karakterer inkluderer Mint tilstand (Unc.), nesten Uncirculated (AU), svært Fine (XF), veldig fin (VF), Fine (F), veldig god (VG), god (G) og nesten god (AG). Mynter er også gradert på en skala fra 0 til 70, med 0 blir en disk som pleide å være en mynt, mens 70 er perfekt.

• "Noen med et godt øye kan bli en ganske god idé om nabolaget til karakteren av en mynt," sier Dave Hoer amerikansk mynt og for de fleste myntene som er god nok til å beregne en omtrentlig verdi. Men for gamle silver dollar som kan være svært verdifullt, er det vanligvis lurt å få dem vurdert av en rekke coin forhandlere (som kan gjøre et tilbud for dem), eller har dem gradert etter gradering konsulenttjenester som NGC eller PCGS, som en avgift for sine tjenester.

Tips og advarsler

  • Røde boken viser prisene, ikke prisen mynt forhandler kan tilby deg, som vil bli mindre.
  • Noen mindre-enn-ærlig coin forhandlere over - eller undervurdere karakteren mynter, avhengig av om de kjøper eller selger. Vet hvem du arbeider med. Noen mindre-enn-ærlig gradering tjenester (ikke samvittighetsfull NGC eller PCGS) har en tendens til å overvurdere mynter de er gradering.