Hva er et Clerihew dikt?

April 27

Du har sikkert hørt et clerihew dikt en gang, men kanskje var ikke kjent med navnet. Grunnarbeidet for denne typen dikt stammer fra Edmund Clerihew Bentley, en engelsk forfatter fra tidlig 1900-tallet, og brukes ofte av barns fortellere og populære vitser. Når du har lært den grunnleggende strukturen av denne lunefull poesi, vil du være resitere dine egne kreasjoner.

Rime og Timing

Den mest spesifikke retningslinjen i et clerihew dikt er rime formelen, som består av totalt fire skrevet linjer. De to første linjene rime med hverandre, og to siste rime med hverandre. Dette rime mønsteret (a-a-b-b) er hva setter diktet fra andre, er vanligvis et mønster av a-b-a-b. Tidspunktet varierer fra korte og irritabel til en lang dumhet.

Tegn

En annen hovedinnholdet i et clerihew dikt er at den første linjen må inneholde navnet på en kjent person. Dette er vanligvis en kjent person, men sikkert kan være skrevet for bestemt sirkelen av personer skal nyte diktet som et klasserom med barn eller en eventyrlig familie.

Komedie

Hva er et Clerihew dikt?

Clerihew dikt foretrekker komedien over tragedie.

Andre linje må slutte som en rim tegnet navn fra forrige linje. For eksempel: "folk i Spania synes Cervantes (linje 1) lik halvparten et dusin Dantes" (linje 2) ~ E. Clerihew Bentley. Rime og timing er begge viktige faktorer i de to første linjene, men de må også være komisk eller dumt. Mer latterlig og lunefull, jo bedre. Komedien skal glede alle som leser diktet og ikke være grusom eller bety-spirited på noen måte.

Biografisk

De siste to linjene av clerihew diktet fortelle en humoristiske kommentarer på hovedfag og etter hans personlighetstrekk og posisjon i sine omgivelser. Avhengig av tegn og generelle tema av diktet kan det være en politisk innsikt, historisk referanse eller rett og slett absurd sosiologiske observasjon. Fortsette den ovenfor refererte diktet av E. Clerihew Bentley selv: "En mening mislikte mest bittert (linje 3) av Italia" (linje 4).