Merkelig Science fakta for Kids

July 30

Dele merkelig vitenskap fakta med barn er en ganske pålitelig måte å stimulere deres sinn. Fakta som virker altfor rart å være sann eller for usannsynlig å være ekte tendens til å pådra fascinasjon for et emne. Morsom ting av informasjon kan gå langt i å holde vitenskap relevant i et barns sinn.

Den farlige flodhest

Merkelig Science fakta for Kids

Flodhester forsvarer deres vannhull territoriet sitt aggressivt.

Bortsett fra slanger og insekter drepe hippopotamuses flere mennesker årlig i Afrika enn noen andre dyr. Science-facts.com, a resource and fact Web site, reports that the hippo's large tusks and strong jaw are both responsible for the creature's deadly bite. De fleste hippo angrep oppstå nær vannhull hvor mennesker kommer til å lukke den territorielle dyr. Den rareste og mest sjokkerende delen av denne statistikken er at den afrikanske flodhest ikke er en kjøttetende dyr. Det er en plante spise herbivore.

En moden alder av 4600 år

Den eldste levende tingen på jorden er et tre i California kalt Bristlecone Furua. Tre-dating teknologi tillater forskere å beregne alle tre år ved å telle ringer på sine bagasjerommet, og setter inn en kjerne i midten av treet og deretter fjerne den tillater forskere å vise ringene uten å kutte ned treet.

Kvinne dominert bestander

Svært få å nei hanndyr finnes visse insekt, orm og øgle bestander. Kvinner kan legge egg helt uavhengig av en mannlig gjennom en prosess kjent som Partenogenese. Whiptail Lizard, en del av Teiidae øgle familien, er et eksempel på slike parthenogenic art. Avkom er 100 prosent genetisk kloner av moren.