Hva er farene ved ku kompost?

December 20

Kua gjødsel kan gjøre en sterk og naturlig gjødsel når det tørker, men fortsatt har sin risiko. Kua gjødsel produserer en stor mengde metangass, og det er en yngleplass for alle slags uønskede bakterier og dyr. Du må være varsom når du holder en ku møkk haug for kompost for å sikre din sikkerhet og sikkerheten til de rundt deg.

Vannforurensning

Ku kompost hauger kan være bra for gjødslende hager, men de kan forårsake noen alvorlige problemer i drikkevann for både mennesker og dyr. Hvis kompost haug går i en nærliggende vann system, kan du oppleve mange helseproblemer fra drikke skjemt vannet. Kua gjødsel har høye nivåer av fosfat og nitrat som er skadelige når forbrukes. Du kan omgå denne trusselen huset kua gjødsel kompost på et sted der den ikke kan kjøre til en nærliggende vannvei.

Selvantennelse

Store hauger av kua gjødsel kan bygge store mengder metan, som er meget brannfarlig. I varmen av sommeren, kan metangassen tenne, som lett kan spre seg til andre fuktighet-sultet steder. Høyere og tettere kompost hauger, jo større sjansen at gjødsel vil combust. Prøv å lage mange mindre gjødsel hauger som ikke komme over 3 fot i høyden i stedet for én stor kompost haug. Sile gjennom kompost regelmessig for å frigjøre noe av bygget opp gassen.

Skadedyr

Insekter og andre uønskede skadedyr kommer flokker til din gjødsel haug. Lukten er skarp og kan tiltrekke dem fra lange avstander. De samler rundt gjødsel på grunn av overflod av næringsstoffer. Husdyrgjødsel er også varmt, noe som gjør det et komfortabelt hjem for mange dyr. Vanligvis kan du hindre en stor opphoping av insekter ved sprøyting din gjødsel haug med Insektjagende. Bruk repellents som ikke vil skade din husdyr eller fremtidige planter som du befrukte med gjødsel.

Helserisiko

Kua gjødsel, som de fleste gjødsel, er en grobunn for bakterier. Selv i sin tørket tilstand har alle slags farlige bakterier som kan gjøre deg syk. Vask hendene grundig i varmt vann og sterk vaskemiddel umiddelbart etter arbeider med gjødsel, selv om hendene ikke kommer i direkte kontakt med den. Utsette deg selv for å kua gjødsel forlater du åpne til å kontakte E. coli som kan være dødelig for mennesker med et svakt immunforsvar eller små barn.