Hva er behandlingene for hunder med Tvangslidelse?

September 15

Hva er behandlingene for hunder med Tvangslidelse?

Det er normalt for hundene smekk på fluer summende rundt hodet eller noen ganger underholde seg selv ved å jage halen. Men hunder som smekk gjentatte ganger på luften eller jage halen før de kollaps av utmattelse oppfører seg ikke normalt. Veterinær fagfolk er uenige om hvor nært slik atferdsmønstre parallell menneskelige psykiatriske diagnosen kjent som Tvangslidelser, men bruk av denne etiketten for hunder har vært økende aksept. OCD er vanskelig å løse vellykket på begge arter, men den samme medisiner brukes til å behandle mennesker, kombinert med opptreden modifisering, hjelpe for å lindre denne komplekse lidelsen inne hundene.

Purebred hunder og Compulsive lidelser

Purebred hunder er mye mer sannsynlig enn blandet arter å utvikle symptomer på hjørnetann motstykket av OCD - spesifikk repeterende atferd er sterkt forbundet med bestemt arter. Plaget Dobermans gitt flanke-suger og slikker sine egne huden rå; Cavalier King Charles spaniels jage lys og skygger, og fest på ikke-eksisterende fluer; noen herding arter, Tøys Skrekkelig og tysk shepherds er kjent for spinning og hale-jage; golden og Labrador Retriever er mer tilbøyelige til å lide av pica - tvangsmessig spise ikke-matvarer objekter - enn andre raser. Forskning på rase-spesifikk compulsive lidelser inne hundene har lånt vitenskapelig støtte til hva lenge har vært mistenkt - genetikk spiller en rolle, som det ser ut i menneskelig Tvangslidelse, som pleier å kjøre i familier.

Utelukker andre årsaker

Hvis din hunden viser unormale repeterende atferd, få hjelp av en veterinær så snart som mulig, oppfordrer veterinær og dyr behaviorist Lisa Radosta. Noen alvorlig nevrologisk, mage, endocrinal og ortopediske lidelser kan være ansvarlig for å forårsake tilsynelatende tvangsmessig atferd i hunder, som betyr trolig medisinske tilstander må utelukkes før diagnosen kan gjøres. Radosta foreslår undersøke muligheten for at problemet er atferdsdata. Hvis din hunden ønsker oppmerksomheten og oppdager han kan få det når han oppfører seg en bestemt måte, selv om den oppmerksomheten i form av misbilligelse, er du givende ham hver gang, og dermed oppmuntre virkemåten. Hun foreslår videotaping din hunden når du ikke rundt for å finne ut om han oppfører seg på samme måte i ditt fravær. Hvis ikke, problemet er ikke OCD.

Legemidler lindre symptomer

Ofte er OCD-lignende lidelser i hunder forankret i angst, frustrasjon og for få uttak for normal hjørnetann opptreden. Løse disse problemene tidlig, før uberegnelig atferdsmønstre blitt vanlig, til å løse dem. Hvis atferden fortsetter og escalates i og, over tid hunden mister kontroll - og da blir det klinisk "tvangsmessig." Om endringer i hjernens kjemi bidra til OCD eller omvendt er en kylling-eller-egg spørsmål, men mangel på nivået av nevrotransmitter serotonin er antatt å være innblandet i menneskelig Tvangslidelse, depresjon og andre psykiske lidelser. En klasse legemidler som selektive serotoninreopptakshemmere eller SSRI, som ble designet for å øke serotonin i menneskelige hjerne, kalles ofte hjelpe lindre OCD symptomer i hundene.

Prøver terapeutiske opptreden modifisering

Medication alene er usannsynlig å løse OCD en hund, men det kan lindre intensiteten av hundens symptomer nok å gjøre ham mer mottakelig for opptreden modifisering, skriver Pat Miller, trening redaktør for "Hele hunden tidsskriftet." Du må ved hjelp av en profesjonell veterinary behaviorist å utvikle et program tilpasset hundens behov og tilstand. I mellomtiden, er Millers tips å øke hundens daglig morsjon plan flate å avlaste stress og trette ham ut; opphøre noen oppmuntring kan du utilsiktet gi ham ved å reagere negativt på hans problemet oppførsel. og forsterke opptreden inkompitabel med Tvangslidelse hans.