Berømte veggmalerier

November 10

Berømte veggmalerier

Første veggmaleriene ble antatt å være malerier i grottene i Lascaux i Frankrike. De forhistoriske hulemalerier var det meste av dyr og menneskelige hånden utskrifter. Gjennom årene har kunstnere malt mange veggmalerier - kunstverk som dekker en stor overflate, for eksempel en vegg eller tak, som gikk på å bli berømt.

Det sixtinske kapell taket

Taket i det sixtinske kapell ble malt av Michaelangelo og var åpenbart for verden i 1512. Pave Julius II spurte Michaelangelo å male tolv apostler, men ferdig maleri inkluderer over 3000 tall. Michaelangelo bygget spesielle stillas seg til taket som er 68 fot opp fra bakken. Taket tok fire år å fullføre og er fortsatt betraktet som en av verdens største kunstneriske mesterverk.

Guernica

Guernica er en av de mest berømte maleriene av Pablo Picasso. Han ble bestilt av den spanske regjeringen i 1937 å dekorere den spanske paviljongen, som var en utstilling bygning som ble bygget for World's Fair. Han valgte å skildre voldelige konsekvensene av bombingen av Guernica, den første bombingen som angrep en sivilbefolkningen. Det er malt i svart-hvitt, og har blitt vist i museer i byer over hele verden. Det er for tiden utstilt på Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Madrid, Spania.

Nattverden

Den siste nattverden av Leonardo DaVinci er en aktet veggmaleri som måler 15 fot x 29 fot. Han ble spurt av hertugen av Milan i 1495 å male veggmaleri og det tok tre år å fullføre. Det viser bibelske historien om Jesus og apostlene dele et måltid dagen før Jesus korsfestet. Den originale veggmalerier er på veggen i klosteret Santa Maria delle Grazie i Milano, Italia, og har blitt gjenopprettet mange ganger gjennom årene.

Inngåelse av en freske viser byggingen av en by

San Francisco er hjem til mange velkjente veggmalerier, og "The Making av et Fresco viser the bygningen av et City" er en av fire i Bay Area malt av Diego Rivera. Opprinnelig fra Mexico, ble Rivera bestilt av William Gerstle, en San Francisco Kunstforening offisielle. Gerstle hadde å overby Ortiz Rubio, president i Mexico, som ønsket Rivera å male steder på National Palace. Veggmaleri viser byggingen av en moderne by, inkludert portretter av noen av personene som jobbet på maleriet. Rivera malte seg også veggmaleri øverst med ryggen til betrakteren. Det ble fullført i 1931 og er en permanent del av San Francisco Art Institute.