Hvordan fungerer det muskulære systemet med sirkulasjonssystemet?

January 9

Alle systemer i kroppen arbeide tett sammen for å opprettholde homeostase - dynamisk balansen av interne forhold som kroppen arbeider stadig å bevare. Den muskulære systemet og sirkulasjonssystemet har et spesielt viktig forhold. De to systemene holde hverandre sunt, og deres samspill er avgjørende på daglig og langsiktig grunnlag - uten våre muskler kan ikke utføre vår normale aktiviteter, og våre hjertesykdommer vil etter hvert svekkes.

Funksjonen

Aktive muskler krever store mengder oksygen, og sirkulasjonssystemet arbeider hardt for å gi den. Blod bærer oksygen til musklene. Når kroppen er i ro, bærer blod næringsstoffer til musklene slik at de kan reparere og gjenoppbygge seg. Blod bærer også bort avfallsstoffer som hardt arbeidende muskler produsere, ut igjen gjennom lungene å filtreres.

Fordeler for muskulære systemet

I perioder med intens fysisk aktivitet omgår sirkulasjonssystemet fordøyelsesorganer slik at det kan gi ekstra blod til musklene. I mellomtiden utvides små blodkar som tjener huden slik at mer varme blod kan nå overflaten av kroppen. Dette hjelper ekstra varmen som genereres av aktive musklene å flykte fra kroppen. Musklene øker i masse over tid, størrelse og blodkar koblet til musklene øke også.

Fordeler til sirkulasjonssystemet

Den sunnere og mer aktive muskel systemet, sunnere sirkulasjonssystemet. Når vi flytter, ber pumpen av våre muskler blodet tilbake til hjertet gjennom årene. Regelmessig trening øker både styrke og størrelse av hjertet. Den fjerner også fet depositer av blod fartøy. Regelmessig trening øker også produksjonen av enzymer som ødelegger blodpropp. Hjertet lærer å øke sin Slagvolum - volumet av blod en ventrikkel pumper per beat - svar på rigors av anstrengelser og dette reduserer igjen hjertefrekvensen. Dette kan til slutt gi ditt hjerte til å slå hundretusener ganger mindre i løpet av livet, så øvelse lagrer ditt hjerte mye arbeid.

Potensielle problemer

Hvis det kardiovaskulære systemet ikke klarer å levere muskler med tilstrekkelig oksygen, vil musklene krampe og til slutt slutte å fungere. En langsiktig mangel på mosjon får antallet og størrelsen av blodkar serverer musklene å bli svekket, krype-sammen med musklene selv. Hvis musklene ikke er ansatt for regelmessig mosjon, vil helse hjertet lide. Hjertet vil svekke og miste masse, mens fatty innskudd bygge opp i arteriene.

Forebygging/løsning

Den beste måten å holde både sirkulasjons-system og muskulære systemet sunn er å få vanlig aerobic condition. Enkelt viktigste mål på hvor sunt du alder er helsen til det kardiovaskulære systemet. Den viktigste faktoren for å opprettholde at helse er regelmessig mosjon.