Hvor mange levende arter av Giraffe er venstre?

September 11

Sjiraffen er det høyeste landdyr i verden og det største ruminant. Selv om det er gjenkjent bare en art, det er mange Underart. Noen av disse kan faktisk være egen art.

Funksjoner

Sjiraffer bor i savannen i Sahara hvor de går i tretoppene på heights utilgjengelig for andre store pattedyr. En mannlig giraffe kan stå over 18 fot høye fra sin hovene til toppen av hodet. De er kjent for kantete flekker, lang hals og lange ben.

Typer

Eksperter dele sjiraffer i flere underarter. De kjennetegnes av fargen, formen og størrelsen på stedene og deres rekkevidde. Noen av disse inkluderer somaliske, Kordoffan, Maasai, Nubiske, Rothschild, Sør-Afrika, Angola, Thornicroft og vestafrikanske. Selv om disse gruppene møter hverandre i naturen, de er ikke tenkt å interbreed og kan faktisk representere egen art.

Betydning

Som UCLA genetiker David Brown påpekte til BBC, "Lumping alle sjiraffer i én art tilslører det faktum at enkelte typer Sjiraff er på randen." Genetiske studier kan til slutt klassifisere noen typer giraff som separat art. Som vil gjøre aksjonene å bli tatt å beskytte dem mot utryddelse.