Hvordan strøm strømbrudd oppstår?

May 25

Alle opplever en strøm blackout fra tid til annen. De kan være ganske frustrerende og upraktisk, men ofte de er utenfor vår kontroll. Det finnes en rekke grunner strøm strømbrudd forekomme.

Vær og naturkatastrofer

De fleste strømbrudd skyldes vær og naturkatastrofer. Lyn får strømbrudd når slår direkte elektrisk utstyr eller slår trær som kan falle på kraftledninger. I alvorlige kaldt vær, kan is bygge opp på kraftledninger og trær, for vekten av isen på trærne lemmer kan gjøre dem falle på elektroteknisk infrastruktur. Flom og vann eksponering under regnskyll og snøstormer kan skade elektrisk utstyr både over og under bakken, fører til strømbrudd. I områder utsatt for fuktighet og høy fuktighet, må tiltak tas å forsegle og beskytte elektrisk utstyr. Kretser utsatt for støv og sandstormer er også utsatt for hyppige strømbrudd hvis ikke ordentlig beskyttet. Ødeleggelsene forårsaket av kraft og makt av alvorlige naturkatastrofer som tsunamis, jordskjelv, tornadoer og orkaner kan legge igjen et område uten strøm i måneder.

Dyr

Små dyr kan føre strømbrudd når de klatre på elektrisk utstyr. Når de klatrer på deler som transformatorer og sikringer, disse delene av utstyret stenge ned for å beskytte resten av det elektriske systemet.

Kortslutninger

Kortslutninger kan forårsake ikke bare strømbrudd men brann og eksplosjon. En kortslutning skjer når elektrisk strøm reiser langs en bane som er forskjellig fra den tiltenkte. Dette kan skje når isolering av ledninger bryter ned, når en gjennomfører materiale som vann er tilfeldigvis introdusert til systemet eller når elektriske motorer er fast. Overskytende av elektrisk strøm kan forårsake skade på utstyr som brann og eksplosjon i mer alvorlige tilfeller.

Elektrisk støt

En overspenning skjer når elektrisk strøm til et sted øker overdrevet og forstyrrer en jevn strøm. Dette kan skje når lyn streik elektrisk utstyr eller elektriske enheter som krever mye strøm, for eksempel heiser og kjøleskap---operere. Overspenning kan føre til overoppheting og ødeleggelse av utstyr.

Menneskelig feil

Menneskelig feil som forårsaker strøm strømbrudd ofte oppstår i bilen og konstruksjon ulykker som kraftledninger brytes eller kontakt laget med elektrisk utstyr.

Bedrifter

Noen strøm strømbrudd er på grunn av feil ved verktøyet operatørene seg eller utstyret de leverer. Noen ganger utstyret brukes av en elektrisk kraftselskap er feil, defekt eller må byttes.