Amoxicillin dosering for hundene

February 10

Amoxicillin er en antibiotika i penicillin familien. Hvis en hund er allergisk mot penicillin, oxacillin, nafcillin eller andre penicillin basert antibiotika, være hunden også allergisk mot amoxicillin. Amoxicillin finnes i kombinasjon med andre merkenavn stoffer, som Clavamox og Augmentin, som er en kombinasjon av amoxicillin og clavulanate kalium.

Forholdet

Ifølge "Pillen bok Guide til medisiner for din hunden og katten" (Kate A.W. Roby, VMD, et al., 1998) gis vanlig dosen to ganger om dagen. Forholdet er 5 til 10 milligram per pund eller 10 til 25 milligram per kilo. Amoxicillin gis beste rundt mealtime å unngå noen fordøyelsesproblemer.

Betraktninger

Avhengig av hvor ille hundens infeksjon er en veterinær kan velge å gi en dose tre ganger om dagen i stedet for bare to ganger. En veterinær må avgjøre om hunden må den lave enden av skalaen eller høy. Amoxicillin er vanligvis antatt å være trygg i valper og Chief hundene, men er ikke for gravide eller ammende hundene fordi amoxicillin kan forårsake feil i det minste dukke.

Bivirkninger

Vanlig bivirkning for amoxicillin er en kort bout av diaré. Dette kan motvirkes av mate din hunden en teskje av enkel yogurt med bo kulturen hver dag. Hvis hunden er mer enn 50 pounds, kan deretter en spiseskje med yoghurt gis. Andre bivirkninger må rapporteres til veterinæren umiddelbart, fordi de kan signalisere en allergi. Disse inkluderer oppkast, pusteproblemer, merkelig swellings på ansiktet eller kroppen, feber og blødning fra anus eller nese.

Typer

Amoxicillin kommer i tavle, flytende og injectable former. "Pill bok Guide til medisiner for din hunden og katten" anbefaler å bruke skjemaet injiserbare dyr som er svært syke eller har dårlig fordøyelse. Flytende skjemaer må ristes før de får. Tabletter kommer i størrelser fra 50 til 400 milligram.

Tidsramme

Som alle antibiotika må amoxicillin gis i sju til 10 dager å kunne drepe av alle skadelige bakterier. Stoppe amoxicillin før denne tidsrammen kan forårsake bakterier å komme tilbake. Hvis alle flytende amoxicillin i en åpen flaske ikke brukes i 14 dager, trenger å bli kastet ut.