Rabies i en valp

September 27

Rabies i en valp

Rabiat er en viral sykdommen av pattedyr, som er dødelig hvis den forblir ubehandlet. Det kan overføres gjennom bitt av en infisert dyr. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), de fleste tilfeller rapportert hvert år oppstår i ville dyr som raccoons, skunks, flaggermus og rev. Rabiat viruset angriper raskt nervesystemet, forårsaker det dyr å dø. En enkel vaksine kan beskytte din dukke og holde ham fra overføre viruset til et annet menneske.

Rabiat Vaccination

Den beste måten å forhindre Rabiat inne din valp er vaksinasjon, vanligvis gitt på 12 til 16 ukens av alderen. En booster shot er gitt i alder en. To-åring, kan hunden motta tre-år-vaksine, som har vist seg å være svært effektive. Dette er også mye enklere for eieren. Etter vaksinasjon problemer veterinær en krage kode hunden med et nummer, bekrefter at hunden har mottatt vaksinen. Alle stater krever rabiat vaccinations for hundene, men opp til halvparten av alle hundene er vaksinert ikke. Mest ombordstigning og grooming vil ikke styret hunder uten gjeldende bevis av vaccination.

Fase én-Prodromal fase

En valp bitt av et dyr med aktive rabies kan gå gjennom en eller alle av flere faser. Gjennomsnittlig inkubasjon tiden i hunder er tre å åtte ukens, men kan ta opptil seks måneder. Den første fasen varer av prodromale, vanligvis to til tre dager. Hunden vises nervøs eller engstelig, med aggressive hunder ofte vises vennlig og føyelig. Vennlig hunder kan bli sjenert eller irritabel. De fleste hunder vil stadig slikke området i biter.

Fase to-rasende fase

Den rasende fasen varer vanligvis ett til syv dager. Samtidig kan valpen bli irritabel og rastløs og begynner å vandre rundt. Hvis bur eller inngjerdet i, valpen kan begynne å bite på eller angrep sitt kabinett. Dyr kan bli desorientert og anfall.

Fase tre-den lam fase

Denne fasen kan oppstå når som helst etter prodromale eller rasende fasen. Det vises vanligvis to til fire dager etter første tegn begynner. Berørte nerver i hodet og halsen føre hunden å salivate som følge av ikke å svelge. Som lammelser sprer seg til membranen, kan puste bli dypt og arbeidet. Valpen blir svakere, utvikler respirasjonssvikt og dør.

Diagnose og behandling

Bare gjeldende definitive måten å diagnostisere rabiat er ved obduksjon av hjernevevet. Når hunden begynner å vise tegn på sykdommen, kan behandling med rabiat vaccination bli forsøkt; Det er imidlertid svært sjelden for en hunden å overleve infeksjonen.

Forebygging

Den beste måten å forhindre rabies i valpen er etter din veterinarian foreslåtte vaksinering Spilleplan. Hvis valpen bor ute, holde det i en inngjerdet i området for å minimere muligheten for et møte med en infisert dyr. Se etter endringer i virkemåten og informere din veterinarian umiddelbart hvis noe ikke virker riktig.