Hvordan lage Nord lyser kjøligere

July 23

Hvordan lage Nord lyser kjøligere

Nordlys er en av de mest slående naturlige fenomenene på planeten. Består av fotoner som får opphisset når sprette av jordens atmosfære, kan grønne og røde farger være imponerende. Kjent som Aurora Borealis i nordlige halvkulen og Aurora Australis i den sørlige halvkulen, kan nordlys forutsies med beskjeden suksess, bringe bakgård astronomer sammen for nordlyset parter. Disse lysene kan danse på himmelen i timevis, selv på dagtid.

Instruksjoner

• Overvåke solvinden og proton tetthet i jorden mot siden av solen for solar utbrudd. Disse eksplosjonene kan kaste aurora-produserende protoner i retning av jordens magnetfelt, og vanligvis tar to til tre dager å ankomme. Spaceweather.com gir daglige oppdateringer av solens aktivitet.

• Finne utenfor byer og andre lysforurensing. Store statlige parker gjør gode steder. Hvis du ikke får langt fra en by, kan du prøve å få til et Nord sted slik at de fleste av lysene er din Sør.

• Bringe en digital kameraet. Hvis det er ingen måneskinn, vil du ha en bedre sjanse til å ta god utvidet eksponering bilder. Flat innsjøer og snødekte landskap vil forbedre bilder også.

• Velg en periode nær våren eller falle jevndøgn. Mars og oktober har de fleste dagene nordlyset aktivitet siden 1927, ifølge aurorahunter.com.

• Ta en natt flytur i en liten fly å se nærmere på aurora. Hvis mulig, har piloten svak hytte lysene og be bakken kontroll personell om tillatelse til å slå av strobe lys.

• Når en stjernekartet som nineplanets.org (se referanse 5) for å se hva andre kosmiske objekter vises i nordlige himmelen. Du kan ofte se andre planeter Venus og Jupiter med det blotte øye, og en annen satellitt flyter over himmelen. Bruke et teleskop for å få en visning av aurora i forgrunnen med fjernere objekter i solsystemet.

Tips og advarsler

  • Astronauter i den internasjonale romstasjonen kan få en enda bedre utsikt av aurora.