Annerledes arter av hval

February 2

Annerledes arter av hval

Vi bruker ordet "hval" som en kortform for noe stort, men hval kommer i en rekke størrelser. Minste hvalene er ikke mye større enn en delfin, mens den største kan vokse nær 100 fot lang og veier mer enn 100 tonn. Selv om akvatiske, hval har karakteristikkene av alle pattedyr: de puste luft, utvikle mammary kjortelen inne kvinner, pumpe blod gjennom en 4-chambered hjerte og vokse kroppshår-om i hvalen tilfellet kroppshår er minimal.

Beluga hval

En av de minste hvalene er beluga hval, Delphinapterus leucas. Det er en tannhvalene, en gruppering av cetaceans som også inneholder sæd og spekkhoggere samt delfiner og niser. Denne lille hvite hvalen bor i det kalde vannet i Arktis, reiser sør i de varme sommermånedene. Samtidig vil hvalen våge opp små brakkvann elver å spise byttedyr og rase. En populær avl bakken er St. Lawrence Seaway i Canada. Beluga vokser til 15 fot lang og veier mer enn 1 tonn. Disse hval er veldig sosialt, alltid reiser og fôring i små grupper, kalt pods.

Blåhval

Tillegg Tannhvaler finnes Bardehvaler, kjent for sine bigness og filteret fôring. Omtrent alle disse store vannlevende pattedyr er enten truet eller på om utrydningstruede list. Veier mer enn 100 tonn og like under 100 fot lang, blue whale, Omuras musculus, er den største dyr på jorden. Likevel er det en fort svømmer som kan overstige 20 mph. En undervanns gråte som kan nå 188 desibel, høyere enn en jetmotor-blue whale er også verdens høyeste pattedyr. Blue whale bor i alle de isfri verdenshavene, reiser til varmere vann i slutten av vinteren og våren å rase.

Right Whales

Right whales (stammer spp.) består av to beslektede arter som lever i tempererte vannet i både den nordlige og sørlige halvkuler. Den nordlige rett hvalen er på randen av utryddelse, med tilgjengelige numre for tiden anslått til under 100. Høyre hvalen er så kalt fordi det var den "riktige" hvalen å forfølge i kommersiell hvalfangst glansdager. Fordi hvalen var rik på spekk, lett å fange og fløt til overflaten når drept, de ble jaget nær ute av eksistens.

Knølhval

Knølhval har endeared seg til menneskeheten på grunn av deres omfattende rekke undervanns sanger og deres acrobatic hopper fra vannet. Vitenskapelig kjent som Megaptera novaeangliae, kan knølhval vokse opp til 50 fot lang og veier inn på 30-50 tonn. De lever i grunt, upolart vannet i verden. De avle i de varme tropiske hav, deretter overføre mot Arktis å mate.