Hvordan vet jeg min venn har hun virkelig dårlig BO?

July 3

Noen ganger folk ikke klarer å oppdage sin egen lukt, fordi nesen bare blir vant til det etter en stund. Det er derfor noen kan gå rundt med en lukt og ikke engang klar over det. Som en god venn er det en handling av godhet fortelle en venn om hun har dårlig kroppslukt. Den vanskelige delen er hvordan du formidle informasjonen. Ingen er glad for å høre at de har en støtende lukt, men kan du fortelle dem på en måte som reduserer forlegenhet.

Instruksjoner

• Velg et tidspunkt der dere kan være alene eller minst utenfor hørevidde av andre. Du ønsker ikke å fornærme din venn ved å snakke om det rundt andre.

• Sikre din venn at du bare gir henne litt informasjon som hun ikke kunne være klar om, men at du tror hun ønsker å vite.

• Fortelle din venn at du har merket hun noen ganger har en sterk lukt. Det er best å være sløv om det slik at hun er klar, i stedet for å late det er ikke merkbar.

• Minn din venn at du er venner og du bare fortelle henne fordi du ønsker å vite om situasjonen var annerledes, og du var med kroppslukt.

• Forvent noen form for reaksjon. Husk hun sannsynligvis ikke visste før du fortalte henne og vil bli overrasket for informasjon, og trolig flau av den. Berolige henne at mange mennesker lider kroppslukt og det er ting hun kan gjøre.

Tips og advarsler

  • Det er fysiske forhold, for eksempel blodsukker problemer, som kan føre til dårlig kroppslukt. Hvis din venn tar vanlig hygiene tiltak å kvitte seg med det men det fortsatt henger, må hun kanskje vurdere å kontakte hennes lege for medisinske tester for å utelukke sykdom-relaterte årsaker.