Hvor er Saturn i kveldshimmelen?

August 15

Saturn er en populær himmellegeme på grunn av sin lyse ringer. Som andre stjerner og planeter, Saturns posisjon på himmelen endres hele året. Å vite litt om ekliptikken og dyrekretsen konstellasjoner vil gjøre det enklere å finne ringmerket planeten.

Ekliptikken

Det er visse imaginære linjer brukes av astronomer tilordne himmelen. En av disse linjene er den tilsynelatende banen tatt av solen som jorden dreier seg om den. Dette kalles ekliptikken. Fordi de andre planetene er på orbital fly ikke vesentlig annerledes enn jorden, de er alle innen noen få grader av ekliptikken.

Dyrekretsen

Ekliptikken renner gjennom midten av 12 dyrekretsen konstellasjoner. Å vite hvilke constellation hver planet er i gjør det enklere å finne dem på ulike tidspunkter i løpet av året. Til 2011, vil Saturn bli plassert i Jomfruen.

Rotasjon

Rotasjon av jorden er ikke lik 24 timer. Faktisk fullfører jorden én rotasjon i 23 timer og 8 minutter. Derfor stjerner og planeter stige og fire minutter tidligere hver kveld. Dette betyr at stjerner og planeter er synlige på forskjellige steder i året. I September angir Saturn litt etter solnedgang, og er synlig i vestlige kveldshimmelen. Som dagene går, blir det litt høyere i kveldshimmelen som flyttes fra vestlige østlige himmel. For eksempel i juni er Saturn synlig i sørlige kveldshimmelen og østlige kveldshimmelen i mars.