Hvordan forstå lydmiksere

March 14

Lydmiksere ta lyd fra ulike kilder og kombinere dem til en stereo utgang brukes til å opprette en endelig miks i et studio eller i opptredener, rutes til en høyttaleranlegg. Med en lydmikser kan du justere volumet, venstre og høyre balanse og frekvens eller equalizer (EQ), av en lydinngang. I første øyekast lydmiksere ser forvirrende med flere skyveknapper og kontroll knotter, men ser på hver del i tur hjelper deg å forstå den lydmikser & rsquo; s funksjoner.

Instruksjoner

• Se på den mikser kontroll overflaten; den glidere og kontroll knotter ordnes i strimler, kjent som innspill kanaler, langs bredden av mikseren. Hver stripe lar deg kontrollere lydsignalet for denne kanalen. To strimler helt til venstre inneholder kontroller for output kanaler.

• Flytt glidebryteren på kanal 1 oppover for å øke nivået på lydsignalet sendt til ut-kanaler, og Flytt ned glidebryteren for å redusere den. Når hver kanal mottar inndata fra en gitar, piano og vokal, kan du justere glidebryterne for å kontrollere nivået av hver lydkilde i forhold til de andre.

• Skru knottene til kontroll over glidebryteren for å justere EQ eller frekvensen av lyden. Det er vanligvis to eller tre EQ knotter per kanal kontrollerer lave, midt og høye frekvenser. De er tilsvarende justere bass og diskant i et Hi-Fi-system.

• Drei knotten merket med "L" og "R" for å flytte lydsignalet til venstre eller høyre i miksen. Med knotten flyttet helt til "L" posisjon, vil en lyd signal passerer gjennom kanalen bare bli hørt gjennom venstre høyttaler. Denne effekten, kjent som panorering, bidrar til å skape en følelse av plass i den endelige blandingen.

• Justere "Gevinst" bryteren til å kontrollere nivået av inndatakilde signalet kanalen kan bruke effekter. Dette er ikke det samme som volumskyveknappen for kanalen som styrer nivået av signalet som går til utgang kanalen strimler. Få kontroll bør angis slik at inngangssignalet ikke forvrenger selv om kilde - en gitar, for eksempel er på full volum.

• Juster skyvekontrollene på utgang kanalstriper styre volumet som kan høres gjennom høyttalerne. Disse to kalles "Master Output" kanalene og kan rutes til en opptaksenhet eller høyttaleranlegg.