Hvordan beregne vekten av Helium

March 16

Hvordan beregne vekten av Helium

Helium er først av flere edelgasser, elementene som finnes i en besto av enatomig tilstand på grunn av deres medfødte stabilitet fører til en grunnleggende mangel på behovet for å reagere med andre elementer for å eksistere i den naturlige verden. Fordi det finnes som en gass på normale temperaturer og trykk kan det være vanskelig å beregne vekten av helium uten referanse til Avogadros konstant og prinsippet om føflekker.

Instruksjoner

• Konsultere en periodisk tabell for å kontrollere atomvekt av helium. For å fastslå vekten av en gass, er det nødvendig å kjenne atomvekt for hvert element som utgjør molekylene i gass. Helium er besto av enatomig, det er bare en helium atom i hvert molekyl og dens molekylvekt er derfor nøyaktig lik sin atomvekt; som er gjennomsnittlig 4. Merk molekylvekt på papir.

• Kontakt din termometer og manometer å finne temperatur og trykk helium gass. Hvis temperaturen og trykket er nær eller lik standard temperatur og trykk, 273 Kelvin og 1 atmosfære, deretter kan du bestemme antall mol av helium du har ved å dele 22,4. Dette er fordi 1 Molo med en "ideell gass" under standard temperatur og trykk har på 22.4 liter.

• Multiplisere antall mol av helium du har av hvor Avogadros, 6.022 x 10 ^ 23, bruke Kalkulator. Dette er antall helium atomer du har; som 1 mol av et stoff inneholder 6.022 x 10 ^ 23 molekyler. Noter antall du beregne. Multiplisere antall med molekylvekt, 4, finne vekten av helium, i gram.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil beregne vekten av helium du har i pounds, kan du enten dele vekten du beregnet av 453.59 eller multiplisere det av 0.0022. Dette vil konvertere gram målingen til pund uten behovet å omberegne vekten med forskjellige verdier i hver formel.
  • For å beregne antall mol nøyaktig, er det viktig at termometer og manometer kalibreres riktig før bruk. Se i håndboken for hver enhet presise instruksjoner om hvordan du gjør dette. Selv en litt feil lesing kan produsere vilt unøyaktig lesninger så forsiktig måling er viktig.