Forskjeller mellom Dolphin finnene & Shark finnene

October 20

Generelt det er bare en stor forskjell mellom delfin og hai finnene: figur. Det er også betydelige variasjoner blant annet hai arter og ulike dolphin arter.

Forskjellen i Dorsal Fins

Alle dorsal fins er beskrevet en apex (øverst), ledende (front-mot) og etterfølgende kanten (baksiden). Den enkleste måten å fortelle om en ryggfinnen stikker fra havet er en hai eller en delfin er å undersøke sin form. Hvis den etterfølgende kanten synes å være relativt likefram - gir fin en trekant form, er det sannsynligvis en hai er fin. Hvis den etterfølgende kanten er buet innover - tilhører gir fin en "boomerang-like" figur - fin sannsynligvis en delfin. Noen haier andre ryggfinnen eller halefinnen kan også bryte over vannet bak ryggfinnen.

Ulike typer Dolphin finnene

Selv delfiner pleier å ha eller boomerang-halvmåneformet dorsal fins, finnes det mange variasjoner blant annet dolphin arter. Spekkhoggere eller hvalene, er delfiner Art med en særlig høy ryggfinnen. Kort-finned pilot hval representerer en uvanlig dolphin arter en ryggfinnen langt frem på kroppen. Amazon River dolphin er en ferskvann som ikke har en ekte dorsal fins, men heller har en åskam på ryggen. For å bestemme delfiner av samme art fra hverandre, bruker marinbiologer ofte den unike hakk eller tegninger på en delfin ryggfinnen som en slags "fingerprint-like" identifikator.

Forskjellige typer Shark finnene

Mens hai dorsal fins er vanligvis trekantede, kan de varierer i deres plassering, størrelse og farge betydelig fra Art til art. Broadnose sevengill haier har en relativt liten ryggfinnen sett nærmere på baksiden av fisken. Grey nurse hai har to tilsvarende størrelse dorsal fins på ryggen. Oseanisk whitetip haier er oppkalt etter splotch hvitt på endene av alle finnene - ikke bare den rygg. Fins av disse haiene er kjent for deres bruk i den omstridte parabolen: hai fin suppe.

Identifisere en tørket Shark Fin

Etterspørselen etter hai fin suppe har desimert havets hai befolkningen, og svar, besittelse eller salg av hai finnene er gjort ulovlig i mange land. I 2012 utgitt Pew veldedige stiftelser en guide for å identifisere det dorsal fins mange arter, basert på avslørende merkene, som kan være tilgjengelig for salg i hemmelige steder. For eksempel identifiseres fins av hammerhead haier kan lett sin unike form - blir høyere enn de er brede, og farge, som er typisk kjedelig brun til lysegrått.