Interessante fakta om esler

June 30

Når folk tenker på deres favoritt dyr, vil sjelden et esel kommer til hjernen. Selv om disse skapningene er ofte glemt og tenkt som "kjedelig" og "uintelligent" av mange, finnes det flere fakta som gjør esler veldig interessant. Forstå mer om esler kan bare hjelpe dem å bli din favoritt dyr også.

Slektninger

Esler stige ned fra Afrika, fra et dyr kjent som «afrikansk wild ass.» Denne skapningen er bare funnet i fjerntliggende deler av nordøst-Afrika og er nesten utdødd. Nære slektninger til esel inkluderer hester, samt zebras.

Ville esler

Selv om esler er relativt treg, spesielt sammenlignet med sine fjerne slektninger, hester, de fortsatt lever og overleve inne vill. Selv om folk pleier å knytte esler andre domestisert dyrearter, løpe mange esler løpsk i hele verden, inkludert Kiang arter som lever i India; Somaliske, som ligger i Afrika; og Asiatisk villesel, som lever i mange deler av Midtøsten.

Samtaler

En funksjon på esler at mange merke er uvanlig høyt evnen til å ringe. Esler er mye høyere enn hester grunn at de ikke utvikle seg running i nærheten herds. Esler holde sammen, men over mye større avstander; Derfor anropet utfoldet for å bli veldig høyt og kan bære i over 3 kilometer. De store ører på esler utviklet også høre samtaler fra lange avstander.

Fordøyelsessystemet

Esler har en tendens til å leve i områder hvor det er ofte svært lite vegetasjon eller andre materialer for dem å spise. Derfor utviklet esler metoder for fordøyelsen som tillater dem å beite på mange forskjellige varianter av vegetasjon. For å få vann og næringsstoffer fra objekter som anses uspiselige vegetasjon, har esler en meget sterk fordøyelsessystem som kan bryte ned disse uspiselige objektene ved utpakking alle nyttige næringsstoffer.

Alder

Esler har vært kjent å leve godt over 25 år, med noen enda nå godt inn i deres 40 og 50-årene. Deres holdbarhet og lang levetid har tillatt esler som skal benyttes i tusenvis av år som transport dyr.