Helsefare av Play-Doh

October 2

Mange barn er kjent med Play-Doh, fargerike, formbare stoffet som brukes til å opprette nesten alt de kan tenke. Som mest fargerike objekter ender Play-Doh ofte opp i barnas munn. Inntak av Play-Doh er ikke skadelig for de fleste barn, kan det ha bivirkninger i visse situasjoner. Dette gjelder spesielt hvis du gir leketøy til et lite barn som har en allergi å hvete.

Kvelende Hazard

Play-Doh bør ikke gis til barn under 18 år av alderen. Spedbarn kan innta store mengder, forårsaker kvelende. Alltid overvåke barn når de leker med leketøy.

Allergisk reaksjon

Hvis barnet har en gluten eller hvete, allergi, kan spise Play-Doh føre henne utvikle en allergisk reaksjon. Derfor bør Play-Doh holdes unna slike barn. Alternativer er tilgjengelige, men som er trygt for barn fordi de er laget med glutenfri gjær.

Kunstige Coloring

Play-Doh er tilgjengelig i et bredt utvalg av lyse farger, som frister barn til å spise den. En 2007 studie publisert i The Lancet, en British medical journal, antyder at barn som svelget kunstig farge var mer sannsynlig å utstillingen redusert oppmerksomhet og hyperaktiv atferd. I noen barn er kunstig farge tilknyttet allergiske reaksjoner og andre negative effekter.

Fare for hundene

Navn-brand Play-Doh, samt hjemmelaget varianten, er veldig salt. Hundene som spiser nok Play-Doh kan utvikle salt toksisitet. Dette fører til hevelse hjernen, beslag og comas, er vanligvis fatal. Holde Play-Doh fra hundene hele tiden.